Μεγάλη προσέλευση στην ημερίδα «Δερματοπάθειες από την παιδική έως την τρίτη ηλικία»

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Δερματοπάθειες από την παιδική έως την τρίτη ηλικία» στην αίθουσα Αθηνά του Grand Hotel που διοργάνωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Άννα Ζωάννου.

Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν πλήθος ιατρών, νοσηλευτών και ενδιαφερόμενων από τον χώρο της υγείας ή μη, καθώς οι ομιλίες αφορούσαν τις παθήσεις του δέρματος κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτρίλλης, οι αντιδήμαρχοι κα. Κρεμαστινού και κα. Χατζηλαζάρου και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιαννακάκης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ενώ την πρώτη θεματική ενότητα συντόνισε η κα. Άννα Ζωάννου. Στην ομιλία του ο κ. Ιωαννίδης Δημήτριος, Καθ. Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας Α.Π.Θ., Διευθυντής Ά Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων Θεσ/νίκη, παρουσίασε τις συχνότερες παθήσεις του δέρματος στην παιδική ηλικία, ενώ η κα. Μαχαιρίδου Κωνσταντίνα, Παιδίατρος, Διευθύντρια Παιδιατρικής κλινικής Γ.Ν Ρόδου, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε στα συστηματικά νοσήματα που εκφράζονται με δερματολογικές εκδηλώσεις. Στη δεύτερη θεματική ενότητα προήδρευσε ο κ. Μάριος Κλωνάρης, Ορθοπεδικός, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου. Στη δεύτερη ομιλία του ο κ. Ιωαννίδης Δημήτριος επικεντρώθηκε στη γήρανση του δέρματος, ενώ στη συνέχεια ο κ. Ρηγόπουλος Δημήτριος, Καθ. Δερματολογίας – Αφροδισιολόγος Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Α΄ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Αφροδισιολογικής κλινικής νοσοκομείου «Α. ΣΥΓΓΡΟΣ», εστίασε στις παθήσεις νυχιών σε άτομα τρίτης ηλικίας. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του κ. Κρεμαστινού Δημήτριου, Καθ. Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος ανέλυσε τη σχέση καρδιοπαθειών και δέρματος.