Μεγάλες ζημιές στ΄ Αφάντου απο την κακοκαιρία

Η χθεσινή κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε ένα τμήμα του παραλιακού μετώπου στ’ Αφαντου. Συγκεκριμένα έγινε μετατόπιση του τοιχίου και υπέστη καθίζηση το οδόστρωμα στον πεζόδρομο που κατασκευάστηκε επι εποχης Δήμου Αφαντου και σε έκταση περίπου 150m . Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε άμεσα τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί άμεσα επιτόπια αυτοψία για μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς.

Στην αυτοψία παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος της κοινότητας Γεώργιος Μπακίρης, ο προϊσταμένος των τεχνικών υπηρεσιών Αλέξανδρος Μπεκιάρης, ο αρμόδιος μηχανικος του Λιμενικού ταμείου Δήμος Βασιλόπουλος σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου Βασίλη Παπαοικονόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Έγινε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης και αναμένεται στη συνέχεια οι Τεχνικές Υπηρεσίες να συντάξουν τη μελέτη για τη πλήρη αποκατάσταση των ζημιών. Ο αντιδήμαρχος Τάσος Σπανός έστειλε επιστολή στον προϊστάμενο της κτηματικής υπηρεσίας Δωδεκανήσων ζητώντας να δοθεί η σχετική έγκριση καθαίρεσης του παρακείμενου παράνομου μόλου εξαιτίας του οποίου, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των μηχανικών, προκαλείται το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ