Με επιτυχία διεξήχθη 8ο Ίστριος Winter Camp (φωτογραφίες)

Χορηγός επικοινωνίας Rodosreport 

Το 8ο Ίστριος Winter Camp που πραγματοποιήθηκε στις 15,16 και 17 Μαρτίου στην Ίστριο και διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιστρίου «Άγιος Μερκούριος» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την στήριξη του Δήμου Ρόδου, της Τοπικής Κοινότητας Ιστρίου, του ΔΟΠΑΡ, της ΔΕΥΑΡ, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων καθώς και πλήθος εθελοντικών ομάδων.

Ήταν ένα τριήμερο στη φύση με ελεύθερο κάμπινγκ, πολύ μουσική, δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, μοναδικές παραδοσιακές συνταγές, άφθονο ποτό και φυσικά όλα αυτά δωρεάν, αφού στο χώρο της εκδήλωσης απαγορευόταν όπως και κάθε χρόνο οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή. Παράλληλα με τον εναλλακτικό και φυσιολατρικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα παραδοθούν τις προσεχείς ημέρες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ρόδου. Στο 8ο Ίστριος Winter Camp φέτος, στήθηκαν πάνω από 700 αντίσκηνα με περίπου 2000 κατασκηνωτές, ενώ τον χώρο της εκδήλωσης επισκέφτηκαν 4000 και πλέον άτομα οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα όσα έχουν κάνει το Ίστριος Winter Camp την μεγαλύτερη εναλλακτική εκδήλωση του νησιού.

Ωστόσο, για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά, ήταν καθοριστική η συμβολή των τοπικών φορέων καθώς και κάποιων ανθρώπων οι οποίοι βοήθησαν και διευκόλυναν το έργο μας. Αναλυτικότερα, ευχαριστούμε πρωτίστως την Περιφέρεια Ν. Α., τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Αντιπερ/χη Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη καθώς και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Πολιτισμού κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, τον Δήμο Ρόδου, τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Παλαιολόγο, τον Προϊστάμενο Καθημερινότητας της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ρόδου κ. Κώστα Μπερδή καθώς και το προσωπικό της δημοτικής ενότητας Ν. Ρόδου, την Τ.Κ. Ιστρίου και τον πρόεδρο κ. Βασίλη Βουκκή, την ΔΕΥΑΡ και τον Πρόεδρο της κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη καθώς και τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Καρατζιά, τον ΔΟΠΑΡ και τον Πρόεδρο της κ. Στέφανο Κυριαζή, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και τον πρόεδρο της κ. Παναγιώτη Εγγλέζο, τις εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν Malona Discovery, Δωδεκανησιακός Σύλλογος Οχημάτων Εκτός Δρόμου και την Extreme Rhodes, την ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου που ήλεγχε την πυρασφάλεια του χώρου, την εταιρεία φύλαξης χώρου ΔΙΑΣ G&M Security για την ασφάλεια του χώρου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου για την υγειονομική κάλυψη του χώρου, τα συγκροτήματα, τους καλλιτέχνες και dj που μας ταξίδεψαν μουσικά καθόλη την διάρκεια του τριημέρου, τον Δωδεκάηχο για την καλλιτεχνική επιμέλεια των συγκροτημάτων, την δημοσιογράφο κα. Ροδούλα Λουλουδάκη για την παρουσίαση της εκδήλωσης, την Λέσχη 4χ4 Ρόδου και τον Γιάννη Διμόβσκι για την επιμέλεια του flying fox καθώς επίσης και τα παιδιά από το Rhodes Escape για την επιμέλεια της τοξοβολίας σκορπίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους όπως και όλους τους απλούς εθελοντές οι οποίοι με όσα μέσα διέθετε ο καθένας, βοήθησε ώστε να πραγματοποιηθεί το 8ο Ίστριος Winter Camp. Ευχαριστούμε πολύ επίσης, τον μοναδικό Γιώργο Λυκοπάντη από τα «Πεταλάδικα» ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Γαριδάκη από τον σύλλογο μας και τα παιδιά από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων προσέφεραν στον κόσμο ξεχωριστές συνταγές, το “PlayCafe” & την εταιρεία “Café.Za.” τόσο για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων με επιτραπέζια όσο και για τους υπέροχους καφέδες και ροφήματα που προσέφεραν καθόλο το τριήμερο, τον κ. Μιχάλη Ταχλιαμπούρη και το Colorado για την προσφορά και το ψήσιμο σε σουβλάκια τόσο για τις ανάγκες των καλλιτεχνών όσο και για απλούς επισκέπτες, τον φίλο εθελοντή Μεχμέτ Οσμανζικ Ζάδε για την επιμέλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων καθώς επίσης και τον αγαπητό φίλο Πανταζή Χούλη ο οποίος για άλλη μια χρονιά φώτισε τον Σταυρό.

Συνεχίζοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη αρωγή των χορηγών μας, οι οποίοι και φέτος στήριξαν όπως κάθε χρόνο την εκδήλωση, δίνοντας μάς την ευκαιρία να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συνεπείς στους χιλιάδες κατασκηνωτές και επισκέπτες. Ευχαριστούμε θερμά ακόμη, όλους τους χορηγούς επικοινωνίας, οι οποίοι πρόβαλαν με τον καλύτερο τρόπο το 8ο Ίστριος Winter Camp και τέλος ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους δίνοντας μας δύναμη να συνεχίσουμε. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στο 9ο Ίστριος Winter Camp, στο ίδιο μέρος, την ίδια εποχή…

Ίστριος Winter Camp…South Hope!!!