Με δύο πανελλήνια βραβεία επέστρεψε το Μουσικό Σχολείο Ρόδου από την Αθήνα

«Ένα ταξίδι είναι η ζωή και θέλω να το ζήσω, όποιο και αν έρθει πρόβλημα εγώ θε να το λύσω.

Λύπες χαρές κι αν έρθουνε όσες και να μας βρούνε, εμείς θα τις παλέψουμε εμείς θα αντισταθούμε…

Αχ την Ελλάδα αγαπώ τον κόσμο όλο λατρεύω, γι’ αυτό και με τη μουσική εσάς σας ταξιδεύω».

Γυρίζοντας από την Αθήνα την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου είχαν δύο πανελλήνια βραβεία στις αποσκευές τους, από τη συμμετοχή τους στο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Καν’ το ν’ ακουστεί 2022» που διοργανώνει κάθε χρόνο το European School Radio που φέτος είχε θέμα: «Ταξιδεύοντας».

Η Βράβευση έγινε στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω. Εκεί παρευρέθησαν, εκτός από τους διοργανωτές του European School Radio, καθηγητές πανεπιστημίου, διακεκριμένοι μουσικοί, συνθέτες καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίοι έκαναν τις απονομές των βραβείων στα σχολεία.

Τα Βραβεία που έφεραν στο νησί μας τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρόδου:

1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Ραδιοφωνικό Μήνυμα στη βαθμίδα των Λυκείων. Τα παιδιά της Ραδιοφωνική ομάδας MOURO δημιούργησαν μία μαντινάδα σαν ραδιοφωνικό μήνυμα, για το διαγωνισμό του European School Radio. Ο τίτλος της είναι «Το ταξίδι της Ζωής» δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους μας για τη Ζωή και τις δυσκολίες της.

Τραγούδι και λαούτο: ο μαθητής Γ΄ Λυκείου Μοσχίδης Άγγελος-Σταύρος ,

Λύρα: ο καθηγητής της λύρας Παραγιός Γεώργιος.

Στίχοι μαντινάδας : μαθητές ραδιοφωνικής ομάδας «MOU-RO».

Η μαντινάδα συνοδεύεται από το παρακάτω βίντεο στο σύνδεσμο: https://youtu.be/Icr7lGNWY1k.

3ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Τραγουδιού στη βαθμίδα των Λυκείων. Τα παιδιά της ραδιοφωνικής ομάδας “MOU-RO” του Μουσικού Σχολείου Ρόδου εμπνευσμένα από το πολύ ωραίο θέμα του διαγωνισμού για το 2022 «Ταξιδεύοντας» έγραψαν το τραγούδι με τίτλο «Μ΄ ανοιγμένα φτερά».

Συντελεστές τραγουδιού οι μαθητές/τριες: Σύνθεση – Μουσική: Οίκουτα Μαρία, Τραγούδι: Παρίση Κατερίνα & Αναργύρου Χρυσάνθη, Πιάνο: Στεφανίδη Ελένη & Καστανάκη Πελαγία, Φλάουτο : Οίκουτα Τσαμπίκα, Κοντραμπάσο : Μητρόπουλος Γιώργος, Κιθάρα : Φλεβάρη Φιλιώ, Κρουστά : Σαλαμαστράκης Νίκος – Οίκουτας Κωνσταντίνος.

Στίχοι τραγουδιού: η υπεύθυνη καθηγήτρια Λιούρη Σταυρούλα, μαζί με την ομάδα MOU-RO.

Το τραγούδι συνοδεύεται από το παρακάτω Βίντεο Κλιπ με σύνδεσμο: https://youtu.be/9izg8Wa6olo.

Θερμές ευχαριστίες: στα παιδιά για το υπέροχο Ταξίδι που ζήσαμε φέτος σαν συνταξιδιώτες και συνοδοιπόροι: η συντονίστρια της δράσης -κ. Λιούρη Σταυρούλα, οι καθηγητές της δράσης κ. Κάσδαγλης Νικόλαος και κ. Μακέστα Ματίνα, και για την πολύτιμη βοήθεια τους καθηγητές: κ. Λεωνίδα Σακελλαρίδη στην ενορχήστρωση, τον κ. Εμίλ Πολυμένωφ στην ηχοληψία.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνιο Καμπουράκη και τον ΔΟΠΑΡ, για τη στήριξη και αυτού του καλλιτεχνικού ταξιδιού.

…μην ξεχνάτε να ζείτε το όνειρο του Ταξιδιού «Μ΄ ανοιγμένα φτερά»… «να ζείτε το κάθε λεπτό, την κάθε στιγμή… η ευτυχία θα έρθει εδώ το παιδί που γελά, μέσα μας… θα βγει μπροστά»!

Ο Διευθυντής κ. Νικήτας Χρυσοχός, οι υποδιευθυντές και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν όλη την ομάδα

MOU-RO, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This