Με δωρεάν υφασμάτινες μάσκες στα σχολεία μαθητές και καθηγητές – Τι λένε οι ειδικοί

Δωρεάν θα παρέχονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς οι μάσκες στα σχολεία, όπως αποφασίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, λίγες μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 είπε ότι θα παρέχονται δωρεάν τρεις υφασμάτινες μάσκες σε καθένα από τους συνολικά 1.350.000 μαθητές και 130.000 εκπαιδευτικούς.

Οι μάσκες που θα χορηγηθούν θα είναι «υφασμάτινες μάσκες που μας υποδεικνύει η επιτροπή» και θα καλύψει το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Νωρίτερα με tweet του γνωστοποίησε την ειδική έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών ύψους 5,2 εκατ. ευρώ προς όλους τους δήμους προκειμένου να γίνει η δωρεάν διάθεση των μασκών.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Με ειδική έκτακτη επιχορήγηση του ypesgr 5, 2 εκατομ. ευρώ προς όλους τους δήμους εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές & όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες. Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του PrimeministerGR να προστατέψουμε την υγεία»

Κεραμέως: Στα διαλείμματα δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα στα παιδιά

Τη διευκρίνιση ότι η μάσκα στα σχολεία δεν θα είναι υποχρεωτική στο προαύλιο, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός… Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα δεν θα χρειάζεται τα παιδιά, οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα» είπε μιλώντας στο ΟPEN.

«Ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών. Οι ειδικοί είπαν ότι είναι σπουδαία προστασία η μάσκα, είναι ασπίδα, το λέει ο ίδιος ο ΠΟΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας. Είναι ευθύνη του καθενός να προμηθεύσει μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται» ανέφερε.

Η υπουργός Παιδείας είπε, σχετικά με το κόστος της μάσκας, ότι η αγορά της θα είναι ευθύνη των γονέων και υπενθύμισε ότι τη Δευτέρα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από τους ειδικούς.