Μαζική η κινητοποιηση των μαθητών σήμερα στη Ρόδο(φωτογραφίες)

Με μαζικότητα οι μαθητές της Ρόδου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ρόδου και ένωσαν τη φωνή τους με τους χιλιάδες συμμαθητές τους από όλη τη χώρα, διεκδικώντας: να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα στα σχολεία για την προστασία της υγείας τους, ένα σχολείο που θα μορφώνει ολοκληρωμένα αντί να τους «εξοντώνει».


Οι μαθητές με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα γέμισαν το κέντρο της πόλης με συνθήματα όπως «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία»,  «Χωρίς καθηγητές, σε αίθουσες-κλουβιά, αυτό δεν είναι μέτρα, είναι μια τρολιά» και «κάτω από η μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή».


Έδωσαν με αυτόν τον τρόπο την δική τους απάντηση κόντρα στις απειλές και τις συκοφαντίες τόσο της κυβέρνησης και του υπουργείου όσο και των διαφόρων «καλοθελητών» στο νησί, που επιστρατεύουν κάθε μέσο για να κάθονται οι μαθητές «στα αυγά τους». Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο της Ρόδου, όπου κατέθεσαν τα αιτήματα τους και κάλεσαν τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα μέσα στα σχολεία, στις γενικές τους συνελεύσεις.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest