Ο Γ. Μαχαιρίδης ζητάει από την SingularLogic να μη βάλει πράσινο χρώμα δίπλα στο όνομα του το βράδυ των αποτελεσμάτων

Τέσσερις περιφερειάρχες γράφουν γράμμα στη Singular

Τέσσερις επώνυμοι υποψήφιοι περιφερειάρχες ζητούν με κοινή επιστολή στην εταιρεία SingularLogic που θα συγκεντρώσει και θα μεταδώσει τα εκλογικά αποτελέσματα, το βράδυ της Κυριακής, να μη βάλει πράσινο και μπλε χρώμα δίπλα στο όνομά τους.

Πρόκειται για τους

  • Γιάννη  Μαχαιρίδη, υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,
  • Κώστα Μπακογιάννη, υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
  • Απόστολο Τζιτζικώστα, υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και
  • Γιάννη Σγουρό υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής.

Οι δύο εξ αυτών προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (Μαχαιρίδης, Σγουρός) και οι δύο από τον χώρο της ΝΔ (Τζιτζικώστας, Μπακογιάννης).

Η δική τους νίκη
Και οι τέσσερις είναι ήδη αυτοδιοικητικοί άρχοντες και προέρχονται από συγκεκριμένα κόμματα, την υποστήριξη των οποίων επιδίωξαν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση, είτε για λόγους πικρίας (στην περίπτωση Τζιτζικώστα, ειδικά, με την τοποθέτηση του Γιάννη Ιωαννίδη με το χρίσμα της ΝΔ), είτε για λόγους πολιτικής αυτονόμησης οι τέσσερις αυτοδιοικητικοί όχι μόνο δεν επιζήτησαν χρίσμα αλλά το αρνούνται και το βράδυ των εκλογών, ώστε κανένα κόμμα να μην πανηγυρίσει για την ενδεχόμενη εκλογή τους.
Ζήτησαν από την εταιρεία Singular να βάλει λευκό χρώμα δίπλα στα ονόματά τους, προφανώς γιατί επιθυμούν η νίκη να είναι δική τους, και όχι των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ας σημειωθεί ότι και οι τέσσερις είναι φαβορί για τη θέση του περιφερειάρχη και υπερισχύουν των αντιπάλων τους στις δημοσκοπήσεις.

Τι είναι η Singular και τι έργο θα κάνει τη βραδιά των εκλογών
Το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς και των ευρωεκλογών του 2014, έχει αναλάβει η SingularLogic, για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήδη λειτουργεί ο δικτυακός τόπος των εκλογών (ekloges.ypes.gr), όπου έχουν αναρτηθεί όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί.

Ειδικότερα, στις 13 Περιφέρειες της χώρας συμμετέχουν 104 συνδυασμοί, ενώ, για τους 325 δήμους, ο αντίστοιχος αριθμός των υποψηφίων δημάρχων είναι 1441. Στις ευρωεκλογές συμμετέχουν 43 κόμματα/συνδυασμοί με 1298 υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα, ο δικτυακός τόπος θα προσφέρει στους πολίτες διευρυμένες δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης στοιχείων σε όλα τα επίπεδα και όλες τις αναμετρήσεις. Ειδικά, για το βράδυ των εκλογών της 25ης Μαΐου, κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να δει ολοκληρωμένα τα αποτελέσματα του δήμου της επιλογής του και για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (επαναληπτικές δημοτικές, επαναληπτικές περιφερειακές και ευρωεκλογές).

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναπροσαρμόζεται δυναμικά ανάλογα με τη συσκευή (smartphones, ταμπλέτες και γενικότερα οθόνες αφής), ώστε να εμφανίζονται με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο για τις συσκευές αυτές.

Στις εκλογές του Μαΐου θα αξιοποιηθεί, για μία ακόμη φορά, το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης των αποτελεσμάτων (SRT), το οποίο αποτελεί εναλλακτική αυτοματοποιημένη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, με τη χρήση κινητού από το δικαστικό αντιπρόσωπο.

Το σύστημα SRT θα χρησιμοποιηθεί στο 20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, εξασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ικανό δείγμα αποτελεσμάτων από το σύνολο της Επικράτειας. Την πρώτη Κυριακή θα χρησιμοποιηθεί για την ταχύτερη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων για τις 13 Περιφέρειες και για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ηρακλείου Κρήτης, ενώ τη δεύτερη Κυριακή θα αξιοποιηθεί για τις ευρωεκλογές.


Πηγή: iefimerida.gr

Pin It on Pinterest