Γ. Μαχαιρίδης: “Εμείς απαντάμε με πράξεις και έργα. Όταν η διαθεσιμότητα απειλούσε τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”

Μόνο ως προσωπική επιτυχία του Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, μπορεί να θεωρηθεί η εξασφάλιση των θέσεων των 18 εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που κινδύνευαν με διαθεσιμότητα από το Νοέμβρη 2012 έως τον Μάρτιο 2013, ύστερα από σχετική Απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο Περιφερειάρχης ύστερα από επίπονες προσπάθειες, συχνές πιέσεις προς παράγοντες του κρατικού μηχανισμού, συναντήσεις με τον υπουργό, κ. Αντώνη Μανιτάκη και επαφές με τους Συλλόγους των Υπαλλήλων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, κατάφερε προβάλλοντας το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και κυρίως το νησιωτικό χαρακτήρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να την εξαιρέσει από οποιαδήποτε προσπάθεια διαθεσιμότητας ή κινητικότητας των υπαλλήλων της.

Ευθύς εξαρχής και είχε σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και είχε δώσει εντολή στον Νομικό Σύμβουλο της Περιφέρειας, κ. Γεώργιο Φιλιππάκο, για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς «παρά τις ρητές προβλέψεις του άρθρου 1901 του Συντάγματος για το νησιωτικό χώρο, αυτές αποδεικνύονται συνεχώς και συστηματικά κενό γράμμα για τους εκάστοτε κυβερνώντες». Η ειρωνεία μάλιστα είναι ότι αυτές οι πρακτικές ακολουθούνται σε ένα χρονικό σημείο, που εγκαινιάζεται η διαβούλευση για τη ρήτρα της νησιωτικότητας προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Pin It on Pinterest