Δωρεάν μαθήματα Ρωσικής γλώσσας στη Ρόδο , προσφορα της MOUZENIDIS TRAVEL

Ο Δήμος Ρόδου, μετά την επιτυχία που σημείωσαν την περσινή χρονιά τα μαθήματα Ρωσικής γλώσσας για άτομα που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα, επαναλαμβάνει και φέτος το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Όπως είναι γνωστό, η Δημοτική αρχή, υποστηρίζει ενέργειες και δράσεις που προωθούν την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου και βελτιώνουν τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της τοπικής κοινωνίας. Στην προσπάθεια αυτή πολύτιμος αρωγός είναι η Παιδεία και η Δια Βίου Μάθηση.
Ο Δήμος Ρόδου μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού προωθεί το πολύτιμο εργαλείο που παρέχει η Δια βίου μάθηση, ενώ μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
Οι δυο Διευθύνσεις συνεργάζονται προκειμένου αφενός να παρέχουν στους πολίτες υπηρεσίες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των ικανοτήτων τους στον τουριστικό τομέα και αφετέρου να καταστήσουν το νησί της Ρόδου ανταγωνιστικό όσον αφορά τους επισκέπτες από τις ρωσόφωνες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου πρόκειται να υλοποιηθούν τέσσερα δωρεάν σεμινάρια ρωσικής γλώσσας, 70 ωρών το καθένα για 200 εκπαιδευόμενους, πρωτίστως για τους απασχολούμενους στο χώρο του τουρισμού.

Κάθε σεμινάριο θα έχει 50 εκπαιδευόμενους, χωρισμένους σε ηλικιακές ομάδες των 18 ετών έως 35 ετών και των 36 ετών έως 55 ετών. Τα μαθήματα θα γίνονται σε 3 δίωρα ανά εβδομάδα σε αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) και του Πνευματικού Κέντρου Κρεμαστής. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εντός του διαστήματος από 30 Οκτωβρίου 2015 έως 31 Ιανουαρίου 2016. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
Η διδασκαλία θα είναι γλωσσικού επιπέδου Α1 και θα δοθεί έμφαση στην ορολογία που αφορά τα τουριστικά επαγγέλματα. Tο εκπαιδευτικό υλικό αποτελείται από δύο κατηγορίες α) εγχειρίδια εκμάθησης ρωσικής γλώσσας, τα οποία εκδίδει ο ρωσικός εκδοτικός οίκος Russian language courses και χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο ως βασικά εγχειρίδια εκμάθησης για ταχύρρυθμα τμήματα και β) έντυπο υλικό που έχει επιμεληθεί η Επιστημονική Ομάδα των καθηγητών, που έχει την ευθύνη οργάνωσης σεμιναρίων σε Δήμους της Ελλάδας.

Στο τέλος οι εκπαιδευόμενοι θα υποβληθούν σε υποχρεωτικές γραπτές και προφορικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από τους διδάξαντες καθηγητές με τη συνεργασία των καθηγητών που επιμελούνται τη διδακτέα ύλη. Στους εκπαιδευόμενους, θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης 70 ωρών εκμάθησης, οι δε εκπαιδευόμενοι με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα έχουν αποκτήσει γλωσσικό επίπεδο που θα τους παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Οι εκπαιδευόμενοι δεν επιβαρύνονται με κανένα οικονομικό κόστος.

Το κόστος των σεμιναρίων θα καλυφθεί με την ευγενική χορηγία της εταιρείας MOUZENIDIS TRAVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, μιας αναπτυσσόμενης εταιρείας που σχεδόν επί μία δεκαετία αποτελεί την ηγετική δύναμη στην τουριστική αγορά της Ανατολικής Ευρώπης με προορισμό την Ελλάδα. Η παροχή ιδιαίτερα ποιοτικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος του προσφερόμενου προϊόντος, αποτελεί τη σταθερή αξία της Εταιρείας.

Όσοι ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου
https://docs.google.com/forms/d/1sbJNW4m81D8zYMyKo6If5opNzFpSmPBzr7J1xnGDEzs/edit
μέχρι και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομιστούν, εφόσον επιλεγούν, είναι φωτοτυπία ταυτότητας και βεβαίωση από φορέα για την ενασχόληση τους στον τουριστικό κλάδο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης 2241030198 κα. Σέβη Σκιαθίτη.

Pin It on Pinterest