Ισχυρή παρουσία της Marriott και στη Ρόδο το 2016

Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, 3 ξενοδοχεία μέλη του δικτύου της Design Hotels… θα αξιοποιήσουν τα οφέλη από τη συνεργασία με τη Starwood. Το Νew Hotel στην Αθήνα, το Periscope στο Κολωνάκι και το Semiramis (φωτ.) στην Κηφισιά.

Στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά από μηδενική θέση, που είχε έως και τη φετινή περίοδο ο όμιλος Marriott International, θα αποκτήσει ισχυρή παρουσία το 2016.

Αυτό θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μέσα στον επόμενο χρόνο, απόκτησης του ελέγχου της ξενοδοχειακής αλυσίδας Starwood Ηotels and Resorts από τη Marriott έναντι τιμήματος 12,2 δισ. δολ. Η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί από τους δύο ξενοδοχειακούς κολοσσούς θα ελέγχει σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερα από 5.500 ξενοδοχεία με 1,1 εκατ. δωμάτια. Στην Ελλάδα η Marriott θα ελέγξει, μέσω της Starwood, 11 μονάδες με τις ξενοδοχειακές «ταυτότητες» The Luxury Collection, Westin και Sheraton, εκ των οποίων 4 στην Αττική-Αθήνα, 2 στην Πελοπόννησο, 2 στη Σαντορίνη και από 1 στη Μύκονο, τη Ρόδο και την Κρήτη.

Eπιπλέον, θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην ελληνική αγορά μέσω της Design Hotels, μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας είναι η Starwood. Στο δίκτυο των Design Hotels έχουν ενταχθεί 10 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, εκ των οποίων 5 στην Αθήνα, 2 στη Μύκονο και από 1 στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική και στη Φολέγανδρο. Tελευταία εξέλιξη αποτελεί η ένταξη των Design Hotels και στις ξενοδοχειακές ταυτότητες της Starwood. Μέσω αυτής της ένταξης, επιλεγμένες μονάδες από το δίκτυο των Design Ηotels θα έχουν τη δυνατότητα κρατήσεων μέσω των ιστοσελίδων της Starwood και αξιοποίησης του παγκόσμιου δικτύου εξυπηρέτησης πελατών της. Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, 3 ξενοδοχεία μέλη του δικτύου της Design Hotels θα αξιοποιήσουν τα οφέλη από τη συνεργασία με τη Starwood. Πρόκειται για 3 ξενοδοχεία του ομίλου Υes, το Νew Hotel στην Αθήνα, το Periscope στο Κολωνάκι και το Semiramis στην Κηφισιά.

Πάντως, η Marriott, πέραν της ενίσχυσης της παρουσίας της μέσω της Starwood, έχει ανακοινώσει και μία συμφωνία που σηματοδοτεί την απευθείας επιστροφή της στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Πρόκειται για το ξενοδοχείο Domes of Elounda στην Ελούντα, της εταιρείας Ledra Hotels and Villas, το οποίο εντάχθηκε στο Αutograph Collection Hotel, το δίκτυο των ανεξάρτητων πολυτελών ξενοδοχείων της Marriott.

Πηγή : kathimerini.gr

Pin It on Pinterest