Στα χωριά της Ρόδου η υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρία Αγγέλου

Τα χωριά Κολύμπια, Μαλωνα, Μασσαρι, Καλαθο, Αρχιπολη και Παστιδα στη Ρόδο επισκέφτηκε  η υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρία Αγγέλου.

Για την επίσκεψη της δήλωσε  τα εξής «Η καρδιά της παραδοσιακής ροδίτικης

κοινωνίας χτυπά στα χωριά μας. Χωριά που σχεδόν είχαν ερημώσει, αλλά δειλά δειλά αρχίζουν να προσελκύουν κόσμο και πάλι, αφού καταφύγιο από την κρίση αποτελεί η εκμετάλλευση της γης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουμε τους αγρότες και την ανάγκη ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Μερικές από τις σχετικές προτάσεις μας είναι:

  1. Παραχώρηση Δημοσίων γαιών σε ακτήμονες που αποφασίζουν να ασχοληθούν κατά κύριο επάγγελμα με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.
  2. Πλήρης απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος είτε για τα 3 πρώτα έτη, είτε, εφόσον οι γαίες που τους παραχωρηθούν είναι στην παραμεθόριο και οι υποψήφιοι εγκατασταθούν μόνιμα εκεί, για 5 έτη, καθώς και δημιουργία εξειδικευμένων προγραμμάτων επιδοτήσεων και επι-χορηγήσεων ανά Περιφέρεια, υπό τη μορφή κινή-τρων και μπόνους.
  3. Ενθάρρυνση δημιουργίας αγροτικών συνεργατικών σχηματισμών και παροχή φορολογικών απαλλαγών σε αυτές.
  4. Καθιέρωση νέων απολύτως διαφανών και συμβατών με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, διαδικασιών ελέγχου και πιστοποίησης προϊόντων προς εξαγωγή, και προώθηση των προϊόντων αυτών σε συνεργασία με τη βιομηχανία σε επιλεγμένες αγορές του εξωτερικού.
  5. Σταδιακή αποδέσμευση των αγροτών από τα δάνειά τους με σύνδεση της διαγραφής ή του περιορισμού του χρέους τους σε συνάρτηση με τον εξαγωγικό προσανατολισμό της παραγωγής τους και της ωφέλειας αυτής στο αγροτικό και εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Παροχή φορολογικών κινήτρων (μείωση τελών και κατάργηση φόρων μεταβίβασης ακινήτων) για συνενώσεις του μικρού κλήρου σε μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις, ακόμη και με ίδρυση αγροτικών εταιριών ειδικού σκοπού.
  6. ‘Άμεση επιστροφή ΦΠΑ στους παραγωγούς.
  7. Αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης (σε συνάρτηση με τα μητρώα και τις δηλώσεις ΟΣΔΕ) και ουσιαστική μείωση των ειδικών φόρων για τα γεωργικά, κτηνοτροφικά και αλιευτικά μηχανήματα και εγκαταστάσεις.

Σε μια χώρα σαν τη δική μας που θα έπρεπε να είναι το λιγοτερο αυτάρκης σε αγροτικα προιοντα οι αγροτες μας και οι περιοχες που αυτοί ζουν δεν περιορίζονται ισότιμα. Εμείς θα το διεκδικήσουμε»