Νέα τροπή στην υπόθεση Μαντλίν

Θύμα κατά συρροήν εγκληματία μπορεί να έπεσε η μικρή, σύμφωνα με την αστυνομία

Στοιχεία που την οδηγούν στο να δώσει μια εξήγηση για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακάν έφερε στο φως η βρετανική αστυνομία. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ,η τριών ετών τότε Βρετανίδα ενδέχεται να ήταν και αυτή ένα από τα θύματα μιας σειράς σεξουαλικών επιθέσεων που δέχθηκαν παιδιά από τη χώρα στην Πορτογαλία, οι οποίες διαπράχθηκαν από έναν μόνο εγκληματία την εποχή που χάθηκε το κοριτσάκι πριν από επτά χρόνια.

Η Μακάν, ηλικίας τότε τριών ετών, εξαφανίσθηκε από το υπνοδωμάτιό της στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ στο Αλγκάρβε, ενώ οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό εστιατόριο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα σε όλο τον κόσμο.
Η βρετανική και η πορτογαλική αστυνομία ερευνούν μια σειρά από υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων ή αποπειρών σεξουαλικής επίθεσης σε παιδιά από την Βρετανία μεταξύ του 2004 και του 2010 στην Πορτογαλία.

Μια επίθεση, η οποία αναφέρθηκε στην αστυνομία μόνον μετά την δημόσια έκκληση που απηύθυνε αυτή για πληροφορίες τον Μάρτιο, είχε δεχθεί ένα 10χρονο κορίτσι στο ίδιο το Πράια ντα Λουζ δύο χρόνια πριν να εξαφανιστεί η Μαντλίν.

«Η επίθεση αυτή μας στρέφει τώρα στο θέρετρο και βεβαίως είναι πολύ σημαντική όσον αφορά την έρευνα για την εξαφάνιση της Μαντλίν», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνητών της βρετανικής αστυνομίας Άντι Ρέντγουντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Λονδίνο.

Ο Ρέντγουντ σημείωσε ότι πιστεύει πως σε όλες τις επιθέσεις εμπλέκεται ο ίδιος άνδρας, ο οποίος εισέβαλε σε βίλες διακοπών στις οποίες διέμεναν βρετανικές οικογένειες στην περιοχή του Δυτικού Αλγκάρβε της Πορτογαλίας.
«Υπάρχουν στοιχεία σε αυτά τα νέα εγκλήματα που μας δημιουργούν απολύτως την βεβαιότητα ότι εντάσσονται στο πλαίσιο μιας σειράς» επιθέσεων, σημείωσε. «Ψάχνουμε για έναν δράστη».

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ορισμένα θύματα έδωσαν μια παρόμοια περιγραφή του επιτιθέμενου, ο οποίος ήταν, σύμφωνα με αυτά, μαυρισμένος, αξύριστος, με μελαχρινά, αχτένιστα μαλλιά και μιλούσε αγγλικά με ξενική προφορά.

Μολονότι πολλές φορές αυτόπτες μάρτυρες έχουν αναφέρει ότι είδαν την Μαντλίν από το Βέλγιο και την Ισπανία, ως το Μαρόκο, την Γαλλία και την Μάλτα, και οι έρευνες για τον εντοπισμό της εκτείνονται τόσο μακριά όσο η Αυστραλία, η τύχη της παραμένει ένα μυστήριο.

Οι γονείς της θεωρούνταν βασικοί ύποπτοι από την πορτογαλική αστυνομία για μήνες μετά την εξαφάνισή της, αλλά το 2008 απηλλάγησαν από τις κατηγορίες και η εισαγγελία της Πορτογαλίας απέσυρε αργότερα την υπόθεση, επικαλούμενη έλλειψη στοιχείων.

Η αστυνομία του Λονδίνου άρχισε να επανεξετάζει την υπόθεση το 2011 και μια δική της έρευνα τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest