ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Διασφαλίστηκε η 24ωρη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου»

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια και συνεχή συνεργασία , για το θέμα των εφημεριών και της κάλυψης των αναγκών της δημόσιας υγείας στην περιοχή της Νότιας Ρόδου, που είχαν ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας , ο Διοικητής της ΔΥΠΕ κ. Ροϊλός, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Λινδίων & Ν. Ρόδου κ. Καραμαρίτης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Τσέρκης, βρέθηκε η λύση για την 24ωρη εφημερία του ΠΠΙ Γενναδίου.

Όπως είναι γνωστό το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει ότι οι ώρες λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων είναι 08.00-15.00.

Με δεδομένο όμως ότι το Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή που απέχει μία και πλέον ώρα από τη Ρόδο, υπάρχει άμεση ανάγκη κάλυψης έκτακτων περιστατικών.

Επιπρόσθετα , η περιοχή της Νότιας Ρόδου συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες την τουριστική περίοδο, γεγονός που επιβάλλει την 24ωρη λειτουργία του ΠΠΙ Γενναδίου.

Με οδηγίες που ήδη δόθηκαν από την ΔΥΠΕ , το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου θα εφημερεύει πλέον επί 24ωρου βάσεως με γιατρούς, που θα είναι σε εφημερία ετοιμότητας, προκειμένου να είναι άμεσα διαθέσιμοι για να παρέμβουν σε ότι απαιτηθεί.

Ο κ. Κόνσολας έθεσε στον κ.Ροϊλό και το ζήτημα της κάλυψης των αναγκών δημόσιας υγείας με αντίστοιχη παρέμβαση που πρέπει να γίνει στα Κέντρα Υγείας Έμπωνα και Αρχαγγέλου.