Ο Χριστόδουλος Μαλιαράκης, πρόεδρος της RICHeS, υποψήφιος με τον Φώτη Χατζηδιάκο

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Ν. ΜΑΛΙΑΡΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ

Το Φώτη Χατζηδιάκο υποστηρίζει ο Χριστόδουλος (Χρίστος) Ν. Μαλιαράκης και θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του. Ο Χρίστος Ν. Μαλιαράκης είναι δικηγόρος και πρόεδρος της πολιτιστικής οργάνωσης Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS).

ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ;

Υποστηρίζω την υποψηφιότητα του Φώτη Χατζηδιάκου και θα είμαι υποψήφιος σύμβουλος με το συνδυασμό του για δύο λόγους: Πρώτον, είναι, χωρίς αμφιβολία, ο καλύτερος υποψήφιος. Γιατί; Επειδή διαθέτει δύο σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή στη Ρόδο: εμπειρία και έμπνευση. Έχει αρκετή εμπειρία και ικανότητα στη δημόσια διοίκηση, ως αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου έχει καλή φήμη και τον εκτιμούν φίλοι και αντίπαλοι. Παράλληλα, έχει πρόγραμμα, διάθεση και όρεξη για να προσφέρει στη Ρόδο. Δεύτερον, επειδή τον εκτιμώ ως άνθρωπο. Είμαστε συνάδελφοι, έχουμε υπάρξει αντίδικοι και γνωρίζω ότι είναι ευφυής, έντιμος, σοβαρός και προσιτός σ’ όλους. Η παράταξη του είναι νέα και ανεξάρτητη αποτελούμενη από ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις. Έχει τα κατάλληλα προσόντα για να γίνει ένας αποτελεσματικός δήμαρχος. Η Ρόδος αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις και ο ρόλος του δημάρχου είναι απαιτητικός. Τώρα περισσότερο από ποτέ.

ΓΙΑΤΙ ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ;

Είμαι ανεξάρτητος πολίτης και ποτέ δεν υπήρξα μέλος σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Θεωρώ ότι οι κομματικοί διαχωρισμοί, ιδίως σε τοπικό επίπεδο, είναι πλέον ξεπερασμένοι και αντιπαραγωγικοί. Υπάρχει έλλειψη επαγγελματισμού και ποιότητας. Όπως πολλοί άλλοι ήμουν και εγώ επιφυλακτικός για την ενασχόληση με την πολιτική.

Πρέπει όμως οι σωστοί άνθρωποι να ασχοληθούν και να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Η δημοκρατία δίνει σ’ όλους την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να προσφέρουν. Έχουμε το δικαίωμα της ψήφου αλλά θα πρέπει ως πολίτες να μην βλέπουμε μόνο τα δικαιώματα μας αλλά και τις υποχρεώσεις μας. Κάθε πολίτης έχει καθήκον να εργαστεί για το κοινό καλό και όχι να παραμένει στο περιθώριο και να παραπονιέται συνεχώς. Αυτό είναι εύκολο. Αν δεν σ’ αρέσει κάτι προσπάθησε να το αλλάξεις! Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μου ως πολίτης να μην απέχω από τις επόμενες δημοτικές εκλογές αφού πιστεύω ότι πολλά περισσότερα και καλύτερα μπορούν να γίνουν. Στο δημοτικό συμβούλιο λαμβάνονται αποφάσεις που επηρεάζουν όλους μας. Αν θες να έχεις μια θετική επιρροή σ’ αυτές τις αποφάσεις θα πρέπει να είσαι μέσα. Επομένως, ενώ δεν έχω φιλοδοξία να γίνω επαγγελματίας πολιτικός εντούτοις έχω τη φιλοδοξία να κάνω τη Ρόδο ένα καλύτερο μέρος να ζεις και αν αυτό απαιτεί να μπω στην πολιτική για να το πετύχω δεν θα αποφύγω να αναλάβω τις ευθύνες.

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ;

Ναι, από την προσωπική μου εμπειρία ως πρόεδρος μιας από τις δημοφιλέστερες πολιτιστικές οργανώσεις, της Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS), διαπίστωσα ότι τα πράγματα είναι δυνατό να αλλάξουν και να βελτιωθούν. Χρειάζεται στόχος, καλή οργάνωση, αφοσίωση και ενθουσιασμός. Όταν ιδρύσαμε τους RICHeS, πριν πέντε χρόνια, είχαμε ένα ξεκάθαρο στόχο, αποστολή και στρατηγική. Θέλαμε να σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε για το τι δεν μας άρεσε και αρχίσαμε να δουλεύουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση προσφέροντας ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που έλειπαν από τη Ρόδο. Με τέσσερα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο, με δεκάδες εθελοντές στη συνέχεια και ελάχιστα χρήματα καταφέραμε να αλλάξουμε το πολιτιστικό τοπίο της Ρόδου. Οι RICHeSαποτελούν μια από τις πλέον επιτυχημένες πολιτιστικές οργανώσεις στη Ρόδο και εκδηλώσεις της έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των αθηναϊκών ΜΜΕ. Με την ίδια αφοσίωση και νοοτροπία θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω θετικά στη Ρόδο. Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά αν εστιάσουμε στο τι πράγματι χρειαζόμαστε και θέλουμε και αν αντιμετωπίσουμε με περισσότερο επαγγελματισμό, ποιότητα και συστηματικό τρόπο τις προκλήσεις.

Pin It on Pinterest