Μακρόν μετά απο ομιλία με Πούτιν: “Τα χειρότερα έρχονται”

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έκανε ένα «μεγάλο λάθος» και ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κοστίσει ακριβά στη Ρωσία μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε κατόπιν αιτήματος του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε την αποφασιστικότητά του η Ουκρανία να αφοπλιστεί και να καταστεί ουδέτερη, είτε διπλωματικά είτε με όπλα, είπε ο αξιωματούχος.

«Δεν υπήρχε τίποτα σε αυτά που είπε ο πρόεδρος Πούτιν που θα μπορούσε να μας καθησυχάσει», είπε ο Γάλλος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε το αφήγημα ότι επιδιώκει την «αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας».

«Λέτε ψέματα στον εαυτό σας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την ίδια πηγή, την οποία επικαλείται το AFP.

«Θα κοστίσει ακριβά στη χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και υπό κυρώσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα», φέρεται να πρόσθεσε ο Μακρόν.

Μετά την επικοινωνία, σύμφωνα με το επιτελείο του Γάλλου πρόεδρου, ο κ. Μακρόν εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα χειρότερα έρχονται, καθώς και ότι ο κ. Πούτιν στοχεύει να καταλάβει όλη την Ουκρανία.

Τι λέει το Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος ξεκαθάρισε στον Γάλλο ομόλογό του, ότι οι στόχοι της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, δηλαδή η αποστρατιωτικοποίηση και το ουδέτερο καθεστώς, θα επιτευχθούν σε κάθε περίπτωση, σημείωσε από την πλευρά του το Κρεμλίνο, αναφερόμενο στην ίδια επικοινωνία των δύο ηγετών.

Ακόμη, ο Πούτιν είπε ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες από το Κίεβο να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα η Μόσχα να προσθέσει περισσότερα αιτήματα στον σχετικό κατάλογο.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This