Μακάβριο εύρημα στις Άλπεις: Τον βρήκαν παγωμένο έπειτα από 32 χρόνια!

Μια μακάβρια ανακάλυψη έκαναν δύο ορειβάτες στο Μον Μπλαν των Άλπεων, όταν την Πέμπτη βρήκαν διατηρημένο στον πάγο το άψυχο σώμα ενός νεαρού αναρριχητή, ο οποίος είχε χαθεί στην περιοχή πριν 32 χρόνια.

Ο Πατρίς Ιβέρ ήταν αγνοούμενος από τις 1 Μαρτίου 1982, όταν, σε ηλικία 23 ετών, προσπάθησε να ανέβει μόνος του στη δυτική πλευρά του βουνού «Aiguille Verte», κομμάτι του ορεινού όγκου του Λευκού Όρους, που διασχίζει τα γαλλο-ιταλικά σύνορα.

Η ξαφνική κακοκαιρία έγινε η αιτία να εξαφανιστούν δύο ορειβάτες, ένας από τους οποίους βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα.

Ο Ιβέρ ωστόσο δε βρέθηκε ποτέ, μέχρι πριν λίγες μέρες, όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Dauphine Libere».

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το παγωμένο σώμα ανήκει στον επί 32 χρόνια αγνοούμενο ορειβάτη, βρίσκοντας την ταυτότητά του στο πορτοφόλι του.

Ο εντοπισμός του Ιβέρ σόκαρε τον 82χρονο πλέον πατέρα του, τον οποίο τόσα χρόνια παρηγορούσε το γεγονός ότι ο γιος του βρισκόταν στο στοιχείο του, ως άνθρωπος που λάτρευε το βουνό.

Το επικίνδυνο έδαφος της περιοχής, καθώς και οι απότομες μεταβολές του καιρού, γίνονται αιτία για δεκάδες θανάτους ορειβατών κάθε χρόνο.

Συχνά, τα σώματα των αγνοουμένων ανακαλύπτονται αρκετό καιρό μετά την εξαφάνισή τους, αφού ανέβει η θερμοκρασία και λιώσουν οι πάγοι, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Πηγή : Nαυτεμπορικη

Pin It on Pinterest

Shares
Share This