Να ενισχυθεί η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου με ένα ακόμα γιατρό

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να ενισχυθεί η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου με ένα ακόμα γιατρό»

Το ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Καλύμνου και ιδιαίτερα κλινικών στις οποίες υπηρετεί ένας μόνο γιατρός, όπως η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.
Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι στη συγκεκριμένη κλινική υπηρετεί ένας μόνο γιατρός με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα όρια της αντοχής του αλλά και για το γεγονός ότι δεν μπορεί να λαμβάνει τις άδειες που δικαιούται.
Ο κ. Κόνσολας ζητά να προκηρυχθεί μία θέση μόνιμου γιατρού ή να καλυφθεί το κενό με την προκήρυξη επικουρικού γιατρού τριετούς θητείας.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλύμνου με ένα ακόμα μόνιμο ή επικουρικό γιατρό»

Κύριε Υπουργέ,

Το πρόβλημα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Καλύμνου είναι ιδιαίτερα έντονο σε ορισμένες κλινικές όπου υπάρχει ένας μόνο γιατρός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει άδεια αλλά και να εξαντλεί τα όρια των αντοχών του.
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου στην οποία υπηρετεί ένας μόνος Μαιευτήρας-Γυναικολόγος με το βαθμό του διευθυντή, χωρίς να υπάρχει άλλος γιατρός της ίδιας ειδικότητας.
Αντιλαμβάνεστε ότι στοιχειώδεις και αυτονόητοι λόγοι επιβάλλουν την προκήρυξη μιας ακόμα θέσης μόνιμου γιατρού με ειδικότητα μαιευτήρα-γυναικολόγου ή ενός επικουρικού γιατρού τριετούς θητείας.
Γνωρίζετε τις ιδιαιτερότητες των δομών δημόσιας υγείας στις νησιωτικές περιοχές αλλά και τον αυξημένο δείκτη υποστελέχωσης που καταγράφεται σε αυτές.
Η Πολιτεία οφείλει να δώσει προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών θέσεων στα νοσοκομεία των ακριτικών νησιών του Αιγαίου προκειμένου οι ήδη υπηρετούντες εκεί γιατροί να μην ξεπερνούν τα όρια της αντοχής τους.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα και αν προτίθεται να προχωρήσει στην προκήρυξη μόνιμης θέσης μαιευτήρα-γυναικολόγου ή επικουρικού γιατρού τριετούς θητείας στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Pin It on Pinterest