Μαγιορκίνης: Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου φαίνεται να έχει περιοριστεί

Στην πρώτη του εμφάνιση στην ενημέρωση για τον κορονοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε ότι τα σήμερα συμπληρώνονται 6 μήνες από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφονται περισσότερα από 200 κρούσματα την ημέρα.

Πάντως, η όποια επιβράδυνση των τελευταίων ημερών δεν πρέπει να μας επηρεάζει. «Η επιδημία σιγοβράζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

«Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφηκε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και θα έδινε περισσότερα από 400 κρούσματα ημερησίως φαίνεται να έχει περιοριστεί.

Αυτό οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν σε τοπικό επίπεδο και στη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό» τόνισε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Λοιμοξιολόγων του ΕΟΔΥ.

Η τακτική ενημέρωση θα γίνεται στο υπουργείο Υγείας κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στις 18.00 από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Για τις ημέρες που θα απουσιάζει ο Σωτήρης Τσιόδρας τη θέση του θα παίρνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ