Μαγευτικά Χριστούγεννα στο ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ! Παραστάσεις, μελωδίες, χορογραφίες !

ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΣΤΟ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΜΕΛΩΔΙΕΣ – ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ BAZAAR

Το σχολείο ξεκίνησε τις χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες από το προηγούμενο Σάββατο -όπου έλαβε χώρα η Ημέρα Δημιουργίας ξεχωριστών εορταστικών κατασκευών και εδεσμάτων- με χαρούμενη διάθεση, δημιουργώντας σε μικρούς και μεγάλους την ευχάριστη περιέργεια και προσμονή των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που κορυφώνονται  αυτό το Σάββατο. Από νωρίς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει την κατασκευή ξεχωριστών χειροποίητων αντικειμένων, την εκτέλεση πρωτότυπων γλυκισμάτων, καθώς και τις πρόβες για την παρουσίαση χριστουγεννιάτικων μουσικοχορευτικών και θεατρικών στιγμών, που σας καλούν να απολαύσετε. Το ταλέντο των μαθητών αποτελεί κύριο γνώρισμα όλων των δραστηριοτήτων, αποτυπώνοντας τη φαντασία, την έμπνευση και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα των μικρών δημιουργών. Αν θέλετε, λοιπόν, να μοιραστείτε ιδιαίτερα μαγικές δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα ίχνη «των βοηθών του Αϊ-Βασίλη» που θα σας οδηγήσουν σε μια μοναδική γιορτή!

Συγκεκριμένα το Σάββατο στις 13 Δεκεμβρίου μαθητές κι εκπαιδευτικοί σας υποδέχονται σε εορταστικό κλίμα  στον χώρο του «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» από νωρίς το απόγευμα!

17:00

unnamed (2)Χριστουγεννιάτικη παράσταση του Νηπιαγωγείου με τίτλο «Ο ‘Αϊ- Βασίλης στη Φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους». Η παράσταση είναι βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Διασκευή Βούλα Μαράντου, Ξένια Μαστρομιχάλη. Ο Αϊ – Βασίλης σκαρφαλώνει βιαστικά στην πρώτη στέγη, αλλά δεν είδε καμινάδα. χάθηκε σε ένα πυκνό δάσος από κεραίες. Επιτέλους! Ένα παράθυρο μισάνοιχτο, μπαίνει μέσα και Ιουιουιουιουιου, συναγερμός!  Στο δικαστήριο κατηγορείται για παράνομη στάθμευση ελκήθρου, δωροδοκία, κλοπή, αθέμιτο ανταγωνισμό, κακομεταχείριση ταράνδων. Στη φυλακή μαζί με 83 αρουραίους, ψάχνει να βρει λύση. Μα του λείπει η ΑΓΑΠΗ. Ποιος θα δώσει τη λύση σε αυτή την ιστορία;

18:00

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και χορογραφίες από την καλοκουρδισμένη ορχήστρα, τη συγχρονισμένη χορωδία και το ευφάνταστο χορευτικό τμήμα του σχολείου μας. Θα σας ξεσηκώσουν με σκοπό να σας παρασύρουν στους εορταστικούς ρυθμούς τους.

19:00

unnamed (3)Θεατρική παράσταση του Δημοτικού με τίτλο «Το Βασίλειο των Ζαχαρωτών» βασισμένο στο έργο «Καρυοθράστης» του Hoffmann. Ένα γιορτινό ταξίδι για τις μικρές μαριονέτες που ζωντάνεψαν μέσα στο φως των αστεριών. Κείμενο-σκηνοθεσία Μυρσίνη Λενούδια, πρωταγωνιστές οι μαθητές της Α΄και Β’ Δημοτικού.

17:00 – 21:00

Χριστουγεννιάτικο bazaar με κατασκευές από τους μαθητές όλων των τάξεων. Χριστούγεννα χωρίς Άγιο Βασίλη γίνονται; Μερικές φορές μπορεί και να συμβεί κι αυτό, όπου άλλοι από μηχανής βοηθοί αναλαμβάνουν δράση προκειμένου κάθε δώρο να φτάσει στον σωστό παραλήπτη… Χριστούγεννα όμως στη Ρόδο χωρίς το κλασικό πλέον χριστουγεννιάτικο bazaar των εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» γίνονται; Μάλλον, όχι. Η εκδήλωση όπου η δημιουργική έκφραση και η καλλιτεχνική φύση αναλαμβάνουν δράση γεννώντας εξαιρετικής κομψότητας χριστουγεννιάτικες κατασκευές που ακόμα και στο εργαστήριο στο βόρειο πόλο θα ζήλευαν! Σας (προ)καλούμε να θαυμάσετε τις φετινές δημιουργίες που χαρακτηρίζονται από τη χρηστικότητα και ποικιλία τους και συστήνονται για δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ο θεσμός του πιο χαρούμενου γιορτινού πανηγυριού αποτελεί το σήμα κατατεθέν της σταδιακής παύσης των μαθημάτων και της έναρξης των διακοπών.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στον σύλλογο «ΡΟΔΑΥΓΗ», για την κάλυψη εξόδων για μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών σε παιδιά του νησιού μας.

Είσοδος Ελεύθερη.

Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, RodosEvents.gr, Rodosreport.gr, iporta.gr