Μαγεύει η ΠΑ τους Αμερικανούς της 480 FS στη Σούδα

Από την Παρασκευή 8 έως και το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 πραγματοποιείται στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 480th Fighter Squadron, των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη [United States Air Forces in Europe (USAFE)], η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem στη Γερμανία, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο Αεροποριών.

Σκοπός είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν αποστολές Αέρος – Αέρος, Αέρος – Εδάφους, COMAO (Composite Air Operations), βολές Αέρος – Εδάφους σε τακτικό Πεδίο Βολής με αδρανή όπλα και αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού.
Η ΠΑ πρόκειται να συμμετάσχει με το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της και η 480FS με δεκαοκτώ (18) αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο 300 ατόμων.
Οι εκπαιδευτικές πτήσεις Ελλήνων και Αμερικανών πιλότων στην 115 Π.Μ διαδέχονται η μία την άλλη με τα σενάρια πολυπλοκότητας και αριθμού αεροσκαφών να κλιμακώνονται συνεχώς ενώ ασκήθηκαν και σε σενάρια εναέριου ανεφοδιασμού με KC-135.
«Η συνεργασία και η συνεκπαίδευση με τους Αμερικανούς της 480 Fighter Squadrom (FS) είναι πολύ σημαντική στο πλαίσιο της αντιμετώπισης μελλοντικών προκλήσεων ως συμμαχικές δυνάμεις που είμαστε», σημείωσε ο διευθυντής επιχειρησιακής εκπαίδευσης, σμήναρχος (Ι) Κώστας Ζολώτας.
Όσοι παρεβρέθηκαν στην επίδειξη παρακολούθησαν την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων αεροσκάφους F-16 «Ζευς» Demo Team που μάγεψε με τις απίστευτες φιγούρες και ελιγμούς αποσπώντας τα εύσημα από τους Αμερικανούς της 480 Fighter Squadrom (FS) που κατά την διάρκεια της πτήσης του ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και επιφωνήματα!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest