Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου: έκθεση Made by Hellas

Στην Ελλάδα μπορεί να μην υπάρχει πια τίποτα ή σχεδόν τίποτα που να έχει σχέση με την κατασκευή και παραγωγή αυτοκινήτων, αλλά κατά το παρελθόν έχουν κατασκευαστεί στη χώρα μας διάφορα μοντέλα, με πιο γνωστά το Pony της Namco, το Farma και τα Nissan της TEOKAR στο Βόλο, που ήταν βέβαια και η πιο σοβαρή προσπάθεια.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα που σχεδιάσθηκαν, κατασκευάστηκαν ή συναρμολογήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και εκείνα στα οποία Έλληνες συνέβαλλαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στη δημιουργία τους, παρουσιάζονται στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματική έκθεση Made by Hellas, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, που βρίσκεται Ιουλιανού 33- 35 και Γ΄Σεπτεμβρίου 74-78 στην Αθήνα.

Η έκθεση Made by Hellas διοργανώνεται με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έπειτα από μια ιδέα του ιδρυτή του μουσείου Θεόδωρου Ν. Χαραγκιώνη, ενώ εκτός από όσα αυτοκίνητα προαναφέραμε μπορεί κανείς να δει μεταξύ άλλων τα πρωτότυπα του Δημήτρη Κορρέ καθώς και το σύγχρονο Audi A3, που έχει σχεδιάσει ο με ελληνικές ρίζες Gary Teelak. Παράλληλα γίνεται αναφορά και στο πρώτο Toyota Yaris που είναι έργο του Σωτήρη Κωβού, ενώ εκτίθενται και διάφορες φόρμουλες από ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Η έκθεση Made by Hellas θα διαρκέσει καταρχήν μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά το πιο πιθανό είναι πως θα συνεχίσει κι έπειτα από αυτήν την ημερομηνία.

Πηγή: iefimerida.gr

Pin It on Pinterest