Μ.Τσαβούσογλου προς Ελλάδα και Κύπρο: «Θα μάθετε να μοιράζεστε τα κοιτάσματά σας»!

Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου λέγοντας πως όλα θα πάνε καλά στην Ανατολική Μεσόγειο μόλις «μάθουμε να μοιραζόμαστε» και εννοεί τον ενεργειακό πλούτο σε ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.

Με την δήλωση αυτή το τουρκικό ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να αποσύρει τον «Πορθητή» και το «Γιαβούζ» που έρχεται, από την κυπριακή ΑΟΖ παρά μόνο όταν μοιραστούν τα πάντα 50-50.

«Με τον διαμοιρασμό του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου έρχεται η λύση στο Κυπριακό και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέγοντας ότι «θα μάθουμε να μοιραζόμαστε». 

Αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο εννοεί πως συμπεριλαμβάνεται και η εκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ. Σημειώνεται ότι με την λέξη «μοίρασμα» εννοεί τα μισά από ότι υπάρχει και επειδή στη τουρκική ΑΟΖ όπως αυτή ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο δεν υπάρχει τίποτα εννοεί των δύο ελληνικών κρατών.

Σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι “μια λύση η οποία δεν βασίζεται στην ισότητα των δύο πλευρών δεν μπορεί να είναι βιώσιμη”, προσθέτοντας ότι “καταβάλλουμε προσπάθειες για μια λύση η οποία να θέτει υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τ/Κ”.
“Είναι πάρα πολύ αυτό που ζητούμε; Είναι τόσο απλό. Θα μάθουμε να μοιραζόμαστε. Όταν συμμορφούμενοι με δίκαιο κάνουμε διαμοιρασμό, τότε και λύση έρχεται και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στο θέμα του διαμοιρασμού”.