«Λύγισε» on air ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ – «Κάθε παιδί που χάνεται είναι και δικό μας παιδί»

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του Φάντομ που έπεσε χθες συνεχίζονται.

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον κυβερνήτη του Φάντομ, Ευστάθιο Τσιτλακίδη που κατέπεσε χθες, ενώ είχε ξεκινήσει για εκπαιδευτική πτήση από την Ανδραβίδα. Μέχρι τώρα έχει εντοπιστεί η σορός του συγκυβερνήτη Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Για την πτώση του πολεμικού αεροσκάφους μίλησε ο Χρήστος Χριστοδούλου, Πτέραρχος ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

«Δεν είναι καλή ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία και δεν είναι καλή ημέρα για τις οικογένειες του Στάθη και του Μάριου. Συγγνώμη για το τρέμουλο της φωνής αλλά κάθε παιδί είναι και δικό μας παιδί το οποίο μπαίνει σε ένα κόκπιτ να απογειωθεί», δήλωσε συγκλονισμένος στην ΕΡΤ ο κ. Χριστοδούλου.

«Σπάω τον κώδικα σιωπής αρχηγών»

Στη συνέχεια ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είπε: Αυτή την στιγμή σπάω έναν κώδικα σιωπής αρχηγών. Μέχρι σήμερα αρχηγοί δεν έβγαιναν να μιλήσουν για ένα ατύχημα. Οποιοσδήποτε βγαίνει και κάνει αναλύσεις τις περισσότερες φορές άσχετες και εκ του περισσού και για προσωπική προβολή, δυσχεραίνει την όλη κατάσταση. Δεν θα μπω στα αίτια, δεν θα απαντήσω στην ερώτησή σας να σας πω τα πιθανά αίτια διότι μόλις χθες δημιουργήθηκε η επιτροπή διερεύνησης. Και όσοι δεν έχουν κάνει επιτροπή ατυχήματος δεν γνωρίζουν άσχετα αν πέρασαν από την αεροπορία, βρέχοντας αστραγάλους, ή γόνατα ή και πιο πάνω τα πόδια».

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδούλου τόνισε πως ό,τι και να πούμε εμείς περισσεύει. «Όλα θα καταγραφούν και ποτέ δεν μπαίνουν αστερίσκοι σε ένα ατύχημα», κατέληξε.

Pin It on Pinterest