Δύο συλλήψεις λαθροκυνηγών στη Ρόδο

Δεν έφτανε που είχαν βάλει στόχο τα σπουργίτια, χρησιμοποιούσαν και απαγορευμένα μέσα όπως ξόβεργες και ηχομιμητικές συσκευές για να τα παρασύρουν στην παγίδα τους…
Δεν έφτανε που είχαν βάλει στόχο τα σπουργίτια δυο λαθροκυνηγοί στη Ρόδο, χρησιμοποιούσαν και απαγορευμένα μέσα όπως οι ξόβεργες και οι ηχομιμητικές συσκευές για να τα παρασύρουν στην παγίδα τους. Με αυτόν τον τρόπο, είχαν σκοτώσει δεκάδες πουλιά αλλά είχαν πιάσει και ζωντανά.

Οι θηροφύλακες και οι υπάλληλοι του Δασαρχείου εντόπισαν στην περιοχή «Σαβουράκι» στις Καλυθιές έναν κάτοικο της περιοχής και έναν από τα Αφάντου, ενώ χρησιμοποιούσαν βέργες για να πιάσουν τα πουλιά. Ο πρώτος είχε ήδη θανατώσει 32 σπουργίτια και άλλα επτά βρέθηκαν ζωντανά και ελευθερώθηκαν, ενώ ο δεύτερος είχε σκοτώσει άλλα 23 σπουργίτια!

Στην κατοχή του ενός από τους λαθροθήρες κατασχέθηκαν 180 ξόβεργες, μία κασέτα μέσα σε ραδιοκασετόφωνο με πέντε ηχεία που είχε απλώσει στην περιοχή με καλώδιο μήκους πολλών μέτρων, ενώ άλλες 105 ξόβεργες είχε στην κατοχή του ο κάτοικος Αφάντου που είχε παγιδεύσει την περιοχή με δύο ραδιοκασετόφωνα στα οποία έπαιζε κασέτα με ήχους από σπουργίτια την εποχή της αναπαραγωγής! Και οι δυο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου κατηγορούμενοι για παράνομη θήρα.

Πηγή : protothema

Pin It on Pinterest

Share This