Λίτσα Φτακλάκη προς Χατζημάρκο “υλοποιούμε το τεράστιο έργο που έχουμε σχεδιάσει, χωρίς να στεκόμαστε σε λαϊκισμούς”

Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία των νησιών μας και απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. – Εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε το τεράστιο έργο που έχουμε σχεδιάσει, χωρίς να στεκόμαστε σε λαϊκισμούς.

H ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος στα νησιά μας ήταν στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, η οποία συνεδρίασε σήμερα σύμφωνα με τον τακτικό προγραμματισμό των συνεδριάσεων της κάθε μήνα.

Οι δράσεις  της Επιτροπής εγκρίθηκαν  ομόφωνα  καθώς υπερψηφίστηκαν και από τον εκπρόσωπο  της μειοψηφίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και εντάσσονται τόσο στο Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου για τον τουρισμό όσο και στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσεων για τον τουρισμό- πολιτισμό το 2014.

Πρόκειται για δράσεις οι οποίες αφορούν στην προβολή των νησιών μας, στη διοργάνωση δημοσιογραφικώταξιδιών και  fam trips με μεγάλους tour operators,στηνενίσχυση του brand της Ρόδου ως γαμήλιου προορισμού με ειδική έμφαση στην κινεζική αγορά, στην υποστήριξητου ανοίγματος της γραμμής Κωνσταντινούπολη- Ρόδος με πρόταση της αεροπορικής εταιρίας  Bora jet , κα.

Επίσης, εγκρίθηκαν δράσεις που αφορούν στησυνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων  της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου  στα νησιά  μας , με στόχο την ανάπτυξη  του πολιτιστικού Τουρισμού καθώς φέτος η Περιφέρεια Αιγαίου έχει ανακηρύξει το 2014   ως Έτος Πολιτισμού.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ΑντιπεριφερειάρχηΤουρισμού κ. Ελευθερίας Φτακλάκη , η περιφερειακή αρχή συνεχίζει απερίσπαστα τη λειτουργία της , προσηλωμένη στο έργο της με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νησιώτες του Αιγαίου που προσδοκούν  το 2014 να είναι μια  ακόμα καλύτερη τουριστική  περίοδο σε σχέση με το 2013 που παρουσίασε αύξηση της τάξης  του 16% σε επίπεδο περιφέρειας.

 Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ως εκ τούτου αποτελεί τον βασικό ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ πυλώνα  των τοπικών μας κοινωνιών.  Για το λόγο αυτό ο τουρισμός απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα , ενότητα και όχι λαϊκισμό και ανακρίβειες για προεκλογικές σκοπιμότητες.

«Όσοι για λόγους εντυπώσεων επιχειρούν να καταστήσουν τον τουρισμό μέρος της προεκλογικής αντιπαράθεσης προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Φτακλάκη και πρόσθεσε: «Τα νησιά μας δεν θα πάνε μπροστά μεπολιτικαντισμούς του χθες αλλά με πολιτικές που διαμορφώνουν δημιουργικά το Αύριο¨.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Επιτροπή Τουρισμού είναιδιαπαραταξιακή επιτροπή γνωμοδοτικού χαρακτήρα στην όποια συμμετέχουν περιφερειακοί σύμβουλοι τωνπαρατάξεων του Π.Σ. Στα τακτικά μέλη ανήκουν  η κ. Ιουλία Καραμολέγκου και ο κ. Σαντορινιός Νεκτάριος και στα αναπληρωματικά μέλη ,  ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και ο κ. Κώστας Μπιζας.

Στην Επιτροπή Τουρισμού εγκρίνονται καταρχήν οι προτάσεις και τον τελικό λόγο έχει η καθ´ ύληναρμόδια Οικονομική Επιτροπή, όπου και σε αυτή επιβεβαιώνεται η βασική αρχή της περιφερειακής αρχής για διαφάνεια και συλλογικότητα.  Το σύνολο σχεδόν των θεμάτων που ενέκρινε η Επιτροπή το 2013,  ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Pin It on Pinterest