Θα πιάνουν λαθρομετανάστες με “καρδιογράφημα” οι λιμενικοί!

Σε  …”καρδιολόγους”  μετατρέπονται οι …Λιμενικοί στην μάχη για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της λαθρεπιβίβασης!
Όχι δεν πρόκειται για πρόγραμμα …μετεκπαίδευσης των Λιμενικών στην συγκεκριμένη …ιατρική ειδικότητα, αλλά για την αγορά ενός  συστήματος με το οποίο το Λιμενικό – και όποια άλλη αρχή ασφαλείας –  θα ανιχνεύει γρήγορα και αποτελεσματικά την παρουσία ζωντανών οργανισμών (ανθρώπων ή ζώων) που είναι κρυμμένοι σε οχήματα και  containers, ακόμα κι αν βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, μέσω των …καρδιακών παλμών τους!

Μετά την πρόσφατη παραλαβή από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου και την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος με τα οχήματα κορυφαίας τεχνολογίας και σχεδιασμού ZBV που – δια της ”ακτινογραφίας” – εντοπίζουν όπλα, τσιγάρα κλπ παράνομα άλικα,, υπογράφτηκε μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της εταιρίας ΟΝΕΧ S.A.σύμβαση  για την παροχή του εν λόγω συστήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, η παράδοση του οποίου ολοκληρώθηκε στο τέλος Ιουνίου.
Το σύστημα Advanced Vehicle Interrogation And Notification (AVIAN) Heartbeat Detector είναι κατασκευασμένο από την αμερικανική εταιρεία Geovox Security Inc.

Το σύστημα αποτελείται από φορητό υπολογιστή βιομηχανικού τύπου στρατιωτικών προδιαγραφών, συστοιχία γεωφωνικών αισθητήρων και τις απαραίτητες καλωδιώσεις για την επικοινωνία των αισθητήρων με το σύστημα.

Με τη χρήση δεδομένων που λαμβάνει από ειδικούς αισθητήρες, το σύστημα ανιχνεύει κρουστικά κύματα που παράγονται από τους καρδιακούς παλμούς και μεταδίδονται σε κάθε επιφάνεια ή αντικείμενο με το οποίο το σώμα βρίσκεται σε επαφή.
Το σύστημα συλλέγει τα δεδομένα και τα αναλύει με τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων ανάλυσης σημάτων επιτυγχάνοντας την ανίχνευση ενός ζωντανού οργανισμού σε μόλις 10 δευτερόλεπτα! Διαθέτει μικρό όγκο και βάρος, είναι εύκολο στη μεταφορά, στην εγκατάσταση και στη χρήση. Ο χειρισμός του γίνεται μόνο μέσω οθόνης αφής με τη χρήση 2-3 εικονιδίων ανάλογα με την επιτελούμενη λειτουργία. Τα αποτελέσματα των ελέγχων απεικονίζονται με τη χρήση οπτικών ενδείξεων με εύκολο και κατανοητό τρόπο. Έχει υψηλή αξιοπιστία και διαθεσιμότητα, καθώς διαθέτει δυνατότητα 24-ώρης λειτουργίας, υποστηρίζεται από την συμβαλλόμενη με το Λιμενικό εταιρία που έδωσε και την  τεχνική περιγραφή.

Το  σύστημα AVIAN Heartbeat Detector εφαρμόζεται από Σωφρονιστικά Ιδρύματα σε πολιτείες των ΗΠΑ και από Αρχές Διασυνοριακής Φύλαξης & Υπηρεσίες Αλλοδαπών σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή : onalert.gr

Pin It on Pinterest

Share This