Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν. Ρόδου και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν. Ρόδου και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή

                Σε επιχείρηση διάσωσης εβδομήντα εννέα (79) παράνομων μεταναστών και σε έρευνες για εντοπισμό ενός (01) αγνοούμενου, προέβη βραδινές ώρες χθες, το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή τριάντα (30) ν.μ. νοτιοανατολικά της ν. Ρόδου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για ύπαρξη σκάφους, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Άμεσα, προς παροχή συνδρομής, δεσμεύτηκαν από το ΕΚΣΕΔ, παραπλέοντα σκάφη, ενώ για την εν λόγω περιοχή απέπλευσε το Κ/Φ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ” του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο επέβαινε και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.

                Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το πλήρωμα του M/VFOUR BUTTERFLY”, σημαίας Cayman Islands, προέβη στην περισυλλογή εβδομήντα εννέα (79) παράνομων μεταναστών, μεταξύ των οποίων και ένας 44χρονος αλλοδαπός φερόμενος ως διακινητής τους, οι οποίοι εν συνεχεία παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., και οδηγήθηκαν στο λιμένα “ΑΚΑΝΤΙΑΣ” Ρόδου, όπου συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή κατά τη διαδικασία της μετεπιβίβασης των ανωτέρω μεταναστών από τη λέμβο στο “FOUR BUTTERFLY”, ένας εκ των αλλοδαπών επιβαινόντων, ηλικίας 36 χρονών, έπεσε στη θάλασσα και έκτοτε αγνοείται.

            Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 36χρονου συνεχίζονται από παραπλέοντα σκάφη, ενώ στην επιχείρηση συνέδραμε αεροσκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

               Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Pin It on Pinterest