Λιμενικό: Απέτρεψε αποβίβαση 1.130 αλλοδαπών σε Λέσβο-Χίο-Σάμο-Κω-Ρόδο από την Παρασκευή

Συνολικά 24 περιστατικά κατά τα οποία λέμβοι με περίπου 1.130αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα καταγράφηκαν από τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής μέχρι και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Ρόδου, ανακοίνωσε το Λιμενικό. Μόνο στη Λέσβο 745αλλοδαποί επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα σε 16περιστατικά. 

 Σε όλα αυτά τα περιστατικά, Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο θαλάσσιο πεδίο εξέλιξής τους και ανέλαβαν τη διαχείρισή τους. 

 Κατόπιν έγκαιρου εντοπισμού τους, καμία από τις λέμβους αυτές δεν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και όλοι οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυλλέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς. 

 Το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή τονίζει εκ νέου πως, στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα προσήκοντα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποφασιστικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχοντας ως πρωταρχικό του μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, που αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Pin It on Pinterest

Share This