Τις λιγότερες διακοπές από όλους τους Ευρωπαίους θα κάνουν φέτος οι Έλληνες

Τις λιγότερες διακοπές από όλους τους Ευρωπαίους θα κάνουν φέτος οι Έλληνες σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα για όλες τις αναζητήσεις που έγιναν στην ελληνική πλατφόρμα trivago.

Ειδικότερα, πρόκειται για αναζητήσεις που έγιναν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 15 Ιουνίου 2014 και για τουλάχιστον 7 μέρες διαμονής,  και σύμφωνα με αυτές οι Έλληνες φέτος κατά μέσο όρο θα παραθερίσουν 8,14 μέρες.

Ποσοστό σαφώς μικρότερο από το συνολικό ποσοστό, ανάμεσα σε όλους τους χρήστες της trivago όλων των εθνικοτήτων, των 8,92 ημερών. Οι εθνικότητες που φέτος θα κάνουν περισσότερες μέρες διακοπές είναι οι Ρώσοι (κατά μέσο όρο 10, 76 ημέρες) και οι Ολλανδοί (9, 61 ημέρες). Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται Έλληνες, Πορτογάλοι και  Ούγγροι με μέσο όρο διαμονής τις 8,1 ημέρες, ενώ ακολουθούν οι Φινλανδοί με 8,2 ημέρες, οι Ισπανοί με 8,6 ημέρες και οι Σλοβένοι με 8,9 ημέρες.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα αποτελεί το γεγονός ότι οι Έλληνες αποφασίζουν να αναζητήσουν κατάλυμα 73 ημέρες πριν τις διακοπές τους και αποφασίζουν να κλείσουν κάποιο κατάλυμα μόλις 69 ημέρες πριν την αναχώρηση τους.

Αντίθετα Γερμανοί και Αυστριακοί αναζητούν κατάλυμα 120 ημέρες πριν την ημέρα των διακοπών τους και αποφασίζουν να κλείσουν ξενοδοχείο 100 ημέρες πριν τις διακοπές τους. Στο ίδιο μοτίβο ακριβώς κινούνται και οι Βρετανοί που μαζί με τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς, αποτελούν τους τοπ τρεις λαούς που οργανώνουν τις διακοπές τους πιο νωρίς.

Προς τα πού ταξιδεύουν

Η Αθήνα είναι η πρώτη στάση των Ελλήνων ταξιδιωτών πριν καταλήξουν σε κάποιο ελληνικό νησί . Η μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου για τους κατεξοχήν μήνες των καλοκαιρινών αποδράσεων (Ιούλιο και Αύγουστο) κυμαίνεται στα 81 ευρώ.

Οι Έλληνες χρήστες αμέσως μετά το κλεινόν άστυ, κατατάσσουν στη δεύτερη θέση τα Χανιά και στην τρίτη την Σκιάθο.

Να σημειωθεί ότι η Σκιάθος αποτελεί το φθηνότερο προορισμό για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς ο επισκέπτης θα κληθεί να πληρώσει 70 ευρώ μέση τιμή διανυκτέρευσης.

Οι Έλληνες φαίνεται πως δεν έχουν ξεκάθαρη προτίμηση προς έναν ελληνικό προορισμό καθώς η διαφορά στα ποσοστά προτιμήσεων είναι πολύ μικρή αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι και τρεις πρώτοι προορισμοί καταλαμβάνουν ποσοστό προτίμησης τρία τοις εκατό, όσον αφορά στις αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών.

Οι Έλληνες που αποφασίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό επιλέγουν Ρώμη με ποσοστό προτίμησης 16 τοις εκατό, έναντι έξι τοις εκατό που λαμβάνει η Κωνσταντινούπολη στη δεύτερη θέση. Παρόλα αυτά, η Κωνσταντινούπολη, αποτελεί το φθηνότερο προορισμό με μέση τιμή διανυκτέρευσης για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο στα 109 ευρώ.

Οι λίστες των δημοφιλέστερων προορισμών προκύπτουν από τις αναζητήσεις στην www.trivago.grαπό την 1 Ιανουαρίου μέχρι και τις 15 Ιουνίου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2014.

Οι μέσες online τιμές διανυκτέρευσης των προορισμών για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο προκύπτουν ύστερα από σύγκριση όλων των online τιμών και στις 47 πλατφόρμες της trivago και στοιχεία που προέρχονται από περισσότερα από 150 διαφορετικά booking sites.

Δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί

Δημοφιλέστεροι διεθνείς προορισμοί

πηγή: news247.gr

Pin It on Pinterest