Λέργος Ηλίας : «Ζαννετίδης και Πόκκιας για λόγους ευθιξίας να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους”

Λέργος Ηλίας : «Ζαννετίδης και Πόκκιας για λόγους ευθιξίας να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους”

«Αγαπητέ αναγνώστη, είμαι 65 ετών και δεν έλειψα ούτε ημέρα από αυτόν τον όμορφο τόπο, που είναι η Νότια Ρόδος. Αγαπώ τη φύση και το περιβάλλον καλύτερα από τον καθένα, δίχως να μέμφομαι κανέναν.

Ασκώ το επάγγελμα του αγρότη, γιατί δοκίμασα όλα τα επαγγέλματα και διαπίστωσα ότι το επάγγελμα του αγρότη το αγαπώ, να παίρνεις δηλαδή το σπόρο και να τον ρίχνεις στη γη και από το σπόρο αυτό να φυτρώνει και ένα φυτό, είναι κάθε σπόρος και ένα παιδί για μένα. Έτσι νιώθω λοιπόν, γι’ αυτό το επάγγελμα του αγρότη που είναι το πιο ωραίο που υπάρχει.

Παρατηρείται όμως από το 2011 και μετά, ότι αρχίζει να φαίνεται σιγά-σιγά στο επάγγελμα αυτό -το πιο ωραίο- ένα πρόβλημα που προέρχεται από την φύση και συγκεκριμένα η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των ελαφιών. Ζώο το οποίο είναι το σύμβολο του νησιού μας, το αγαπήσαμε και το προστατεύουμε τόσο πολύ, που ο πληθυσμός του σήμερα έχει γίνει μάστιγα για τον κάθε αγρότη.

Αυτό λοιπόν είναι μεγάλο πρόβλημα για έναν κάτοικο της υπαίθρου που είναι υποχρεωμένος να ζήσει σε αυτόν το τόπο. Το πρόβλημα από το 2011 μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει τεράστιες ζημιές στον Πρωτογενή Τομέα και εμείς σαν κάτοικοι της υπαίθρου και αγρότες δυσκολευόμαστε να επιβιώσουμε. Είναι θέμα επιβίωσης και μόνο, γιατί τα ζώα αυτά έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που κατεβαίνουν στις καλλιέργειες κατά αγέλες.

Έχουμε θέση λοιπόν το πρόβλημα αυτό στους αρμόδιους φορείς επανειλημμένα και αυτοί μας αγνοούν σαν να μην υπάρχουμε όπως αγνοούν ότι η αύξηση του πληθυσμού των ελαφιών, οφείλεται μόνο στην ευαισθησία των αγροτών. Αντί λοιπόν οι αρμόδιες υπηρεσίες να σκύψουν και να δουν το πρόβλημά μας, μας χλευάζουν, με το να λένε ότι τα ελάφια από το 2011 έως το 2014 (τέσσερα χρόνια), είναι 1.200. Είναι χλευασμός (μήπως τους είχαν κάνει στείρωση και δεν το γνωρίζουμε?).

Σήμερα λοιπόν εν έτει  2016, κατάντησε ο αγρότης να σκέπτεται αν πρέπει να καλλιεργήσει ή όχι, λόγω της μεγάλης αύξησης του πληθυσμού των ελαφιών που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, τα οποία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είχαμε και της ανομβρίας που υπάρχει, κατεβαίνουν στις καλλιέργειες κατά αγέλες και καταστρέφουν τα πάντα σε μία νύχτα. Ενώ λοιπόν έχουμε απευθυνθεί στις υπηρεσίες επανειλημμένως, μας αγνοούν.

Η τελευταία συνέλευση των αγροτών στις 14/11/2016 που έγινε στο Γεννάδι στην οποία και συμμετείχα, εκτός από τα χωριά της Νότιας Ρόδου, συμμετείχαν και άτομα από τα χωριά Σιάννα, Μονόλιθο και Άγιο Ισίδωρο. Είχαμε καλέσει όλες τις αρχές του Νομού και οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν ήταν ο Δήμος, η Περιφέρεια και ο Βουλευτής Δωδ/σου κ. Μάνος Κόνσολας.

Από τους δε κυβερνητικούς Βουλευτές ουδείς. Αλλά πριν πέντε ημέρες οι κ. Σαντορινιός και Καμμένος, πήραν ελικόπτερο και πήγαν στον Πανορμίτη για να κάνουν εφέ, το οποίο (ελικόπτερο) και πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης. Στην συνάντηση την δική μας, που ήταν 14 του Νοέμβρη, γιορτή του Πολιούχου της Ρόδου Κωνσταντίνου του Υδραίου, αν και όλοι οι Βουλευτές ήταν στο νησί μας, δεν παρουσιάστηκε κανένας.

Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι υπηρεσίες και οι κυβερνητικοί Βουλευτές δεν ήρθαν στην συνέλευση, γιατί φοβόντουσαν για ενδεχόμενο λιντσάρισμα.

Πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί, ότι οι αγρότες είναι η πιο υπερήφανη κοινωνική ομάδα του νησιού. Χάρη στην ευαισθησία μας , θέτουμε το πρόβλημα στις υπηρεσίες, ενώ θα μπορούσαμε να το λύσουμε μόνοι μας. Και ενώ λοιπόν ο υπογράφων, ενημέρωσα την υπηρεσία και συγκεκριμένα την κα Μπαλατσούκα, Προϊσταμένη Δ/νσης Δασών Δωδ/σου τηλεφωνικώς, ότι τα ζώα πεινάνε λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και της φωτιάς και πρέπει να στείλουν τροφές και να τις τοποθετήσουμε εμείς οι αγρότες στις τοποθεσίες που γνωρίζουμε την κάθοδο των ελαφιών, δεν ανταποκρίθηκε. Και αντ’ αυτού δεν προσήλθαν ενώ προσκλήθηκαν στην συνέλευση που κάναμε.

Ύστερα από όλα αυτά λοιπόν, απευθύνομαι στο Δήμο και στην Περιφέρεια, λέγοντάς τους ότι είναι λάθος να έχουν Αντιδήμαρχο Πρωτογενή Τομέα και Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα αντίστοιχα, διότι σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει στο νησί Πρωτογενής Τομέας.

Καλώ λοιπόν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαννετίδη Φιλήμονα και τον Αντιδήμαρχο Ρόδου κ. Πόκκια Γεώργιο, για λόγους ευθιξίας να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Ο Αγρότης
Λέργος Ηλίας
Αρνίθα

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια