Δίνουν 500 ευρώ σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους παραμονές των Ευρωεκλογών

Η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να διασωθεί από τη συντριβή των Ευρωεκλογών δίνει 500 ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα στους ένστολους και στους χαμηλοσυνταξιούχους δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες και έχουν το θράσος κυβερνητικοί παράγοντες να ισχυρίζονται πώς δεν πρόκειται για προεκλογική παροχή.

Μόνο που τα 500 ή τα 200 ευρώ μπορούν να τους γυρίσουν μπούμπερανγκ, αφού έχουν βάλει «μαχαίρι» στους μισθούς και στις συντάξεις και οι απώλειες τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Συνεπώς το ποσό αυτό συνιστά κοροϊδία. Πόσο μάλλον όταν συνεχίζεται η φορολογική λαίλαπα και οι κατασχέσεις λογαριασμός και περιουσιών δίνουν και παίρνουν.

Για τους ενστόλους συγκεκριμένα, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη δώσει οδηγίες να καταβληθεί εφάπαξ οικονομική βοήθεια στις 9 Μαϊου, δύο εβδομάδες πριν από τις Ευρωεκλογές.

Η συγκεκριμένη οικονομική βοήθεια αφορά σε 64.000 ενστόλους (αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες και άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων) με μηνιαίες αποδοχές κάτω των 1.500 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται πενθήμερα και νυχτερινά, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων των ενστόλων, ιδίως μετά την απόφαση που τις έκρινε αντισυνταγματικές, ούτε λέξη δεν έχει ειπωθεί από την κυβέρνηση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest