Έργα υψηλών προδιαγραφών στην Παστίδα – Έκλεισαν λακκούβες σε πλακόστρωτο δρόμο με πίσσα !

Ο δρόμος που βλέπετε στη φωτογραφία είναι κεντρικός δρόμος της Παστίδας και οδηγεί από την εκκλησία του χωριού προς την πλατεία.  Είναι πλακόστρωτος  εδώ και μια δεκαετία περίπου, με αρκετές φθορές όμως στο πέρασμα του χρόνου. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του χωριού συναντάνε αρκετά όμορφα παραδοσιακά σπιτάκια που δίνουν ένα χαρακτηριστικό τόνο στον οικισμό. Από αυτόν τον δρόμο επίσης το καλοκαίρι περνάνε δεκάδες τουρίστες .

Ο δρόμος αυτός λοιπόν στο πέρασμα του χρόνου υπέστη αρκετές φθορές, ξεκόλλησαν πλάκες και δεν ήταν λίγοι οι  κάτοικοι του χωριού, κυρίως μεγάλης ηλικίας, που κατά καιρούς τραυματίστηκαν. Τις προηγούμενες ημέρες συνεργεία βρέθηκαν στην παστίδα και έριχναν πίσσα σε κάποιους δρόμους. Φαίνεται πως η Λαϊκή συνέλευση έπιασε τόπο και εφόσον ασφαλτόστρωναν, είπαν να φτιάξουν και τον πλακόστρωτο δρόμο στο κέντρο του χωριού!

Οπότε τα κενά που είχαν δημιουργηθεί από πλάκες που έσπασαν, τα γέμισαν με πίσσα, δίνοντας την νέα εικόνα που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία και χαλώντας την αισθητική ενός παραδοσιακού μονοπατιού.

Θυμίζει κάτι ανάλογο με τα μπαλώματα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης που είχε δημοσιευθεί παλαιότερα… Τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης που γίνονται πλέον στο νησί μας είναι υψηλών προδιαγραφών!

1234298_10202688169621446_822269854_n

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest