Στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκαν με τον κ. Μανδρακό

Στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον Λουκά Κωτσαδάμ, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου επισκέφτηκαν τον πρόεδρο των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ, κ. Μανδρακό. Συζήτησαν για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, και ιδιαίτερα για τις επικίνδυνες εξελίξεις που αφορούν τις πρωτοβάθμιες δομές  υγείας, μετά το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ (μέχρι πρόσφατα οι γιατροί ήταν 49, ενώ τώρα μένουν 17 πολλοί από τους οποίους συνταξιοδοτούνται σε ένα με δύο χρόνια) .

Το κλείσιμο των ιατρείων οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υγείας απέμειναν σήμερα. Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων δυναμώνει. Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση η Υγεία και οι δομές Πρόνοιας δεν μπορούν να είναι εμπόρευμα , είναι αναφαίρετο δικαίωμα, κάθε εργαζόμενου, άνεργου, κάθες λαϊκής οικογένειας. Για να γίνει αυτό πρέπει:

– Το Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας να είναι ενιαίο, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν

-Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας στις πρωτεύουσες των νησιών, αλλά και στα χωριά, ώστε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, να έχει όλος ο λαός πρόσβαση στις υπηρεσίες της Υγείας.

-Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία

-Να καταργηθούν άμεσα όλα τα χαράτσια παλιά και νέα στην περίθαλψη

-Να προσληφθεί άμεσα το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων,  με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση

-Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο.

Pin It on Pinterest