“Η κατάσταση στην Υγεία στο νησί της Ρόδου δεν πάει άλλο”

Κλείνουν τη μια δομή πίσω από την άλλη, αποψιλώνοντάς τες από προσωπικό, από εξοπλισμό και υλικά, για να εφαρμόσουν κατά γράμμα όλη την αντιλαϊκή-φαρμακερή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε. και των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κινητοποιούνται οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής Ατταβύρου για  τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας που βιώνουν εδώ και χρόνια.

Η κυβέρνηση όμως δεν παρεκκλίνει από την πολιτική που χάραξε με την ΕΕ και τα μονοπώλια , που εμπορευματοποιεί την υγεία,  απαλλάσσει  το κράτος από τη χρηματοδότησή της. Μειώνουν το κόστος λειτουργίας των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, μέσα από μηδενικές προσλήψεις μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού, με τη τσάμπα δουλειά των σπουδαστών που κάνουν πρακτική, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων , το πετσόκομμα μισθών, τις απλήρωτες εφημερίες γιατρών  και δεδουλευμένα εργαζομένων, με τα χαράτσια στους ασθενείς. Την ίδια ώρα ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στους επιχειρηματίες για χρυσοφόρες επενδύσεις, επιδοτώντάς τους επιπλέον με χρήματα που αφαιρούν από την υγεία των ασφαλισμένων.

Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα, να καταλάβει ότι τίποτα δεν πρέπει να περιμένει από αυτούς που τόσα χρόνια έχουν διαλύσει τα ασφαλιστικά ταμεία, έχουν τσακίσει κάθε δομή Υγείας και Πρόνοιας. Τίποτα δεν έχει να περιμένει και από όσους δήθεν «ανεξάρτητα» ή μη, μιλούν για ένα άλλο μίγμα διαχείρισης πιο «φιλολαϊκό», αλλά δεν τολμούν να βγάλουν μιλιά για τις ευθύνες και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των μονοπωλίων του κλάδου, ούτε να έρθουν σε ρήξη με τα συμφέροντά τους. Τα μονοπώλια και οι σύμμαχοί τους έχουν το στόχο τους, είναι καιρός ο λαός να βρει τον δικό του! Είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε σήμερα  ο λαός να διεκδικήσει  με βάση τις ανάγκες του  δωρεάν καθολικό δημόσιο σύστημα υγείας – ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, έχοντας ξεκάθαρο το εξής: Όσο κουμάντο κάνουν τα μονοπώλια, τα  πάντα και η υγεία θα εξυπηρετούν το κέρδος τους.

Αυτήν τη θέση συζήτησαν τα μέλη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με τους κατοίκους των περιοχών Ν.Ρόδου  και Ατταβύρου, στηρίζοντας την κινητοποίησή τους. Όπως επίσης συζήτησαν και με το προσωπικό της EUROMEDICA , που βιώνουν στο πετσί τους, ως εργαζόμενοι σε ιδιωτική κλινική, την σκληρότητα αυτής της πολιτικής , καλώντας τους στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Πλατεία Κύπρου στις 10:00π.μ.

Ρόδος 8/4/2013

Pin It on Pinterest