Ο Χατζημάρκος επιβραβεύει την τουριστική βιομηχανία, που η κερδοφορία της στηρίζεται στην υπερεκμετάλλευση, στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας..

Από το …. κεφάλαιο άρξαστε.
Σαφές κατέστησε με τις δηλώσεις του ο νέος Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου κ. Χατζημάρκος μετά την συνάντηση που είχε με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ότι το ξενοδοχειακό κεφάλαιο στη περιοχή μας μπορεί να βασίζεται για την ανάπτυξη της κερδοφορίας του σε έναν ισχυρό σύμμαχο, την Περιφέρεια και τους μηχανισμούς της.
Στα χνάρια της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, πιστοί αμφότεροι στην Στρατηγική της Ευρώπης 2020, που χτίζεται πάνω στα ερείπια των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων, δεσμεύονται να αξιοποιήσουν τα χρήματα από τα ΕΣΠΑ, στην κατεύθυνση που συμφέρει το τουριστικό κεφάλαιο.
Την ίδια στιγμή, που οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βγαίνουν στους δρόμους για την απλήρωτη εργασία και τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στα ξενοδοχεία της περιοχής, ο περιφερειάρχης επιβραβεύει την τουριστική βιομηχανία, που η κερδοφορία της στηρίζεται στην υπερεκμετάλλευση, στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, στη μαθητεία, στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας.
Τι και αν άνθρωποι πνίγονται στα ποτάμια καταστρέφονται υποδομές και περιουσίες με λίγες βροχοπτώσεις, τι και αν δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αντισεισμική θωράκιση, αν οι υποδομές έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, οι εργαζόμενοι δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, τι και αν η υγεία η παιδεία έχουν γίνει όνειρο άπιαστο για το λαό, τι και αν οι φόροι και τα δάνεια πνίγουν κάθε λαϊκή οικογένεια, το ξενοδοχειακό κεφάλαιο να είναι καλά.
Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιος κυβερνά και ποιος είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος. Να παλέψουν μέσα από τα ταξικά σωματεία τους , μέσα από επιτροπές αγώνα για την ελάφρυνση τους από τα ασήκωτα βάρη, ενάντια στην πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια σε όποιον υπόσχεται καλύτερη διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, για την δική τους εξουσία.
Ρόδος 4-9-2014

Pin It on Pinterest