Λαδόμυλος, ένα αυθεντικό παραδοσιακό Μουσείο της οικογένειας Διμέλλη, αποχαιρέτησε τη σαιζόν με μια όμορφη εκδήλωση

Ο Λαδόμυλος, ένα αυθεντικό παραδοσιακό Μουσείο της οικογένειας Διμέλλη, αποχαιρέτησε τη σαιζόν με μια όμορφη εκδήλωση.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Σιάννα, στο Μουσείο Λαδόμυλος της οικογένειας Διμέλη με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της τουριστικής σαιζόν. Ο Αποστόλης Διμέλης και η οικογένειά του, υποδέχθηκαν με αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις τους συνεργάτες και φίλους από τα τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία κλπ στο μουσείο που αναδεικνύει το πολύτιμο ελαιόλαδο και αντάλλαξαν ευχές για το χειμώνα και την προετοιμασία του 2016.
Μια ήρεμη δύναμη, ένα μουσείο με θέμα την ελιά και το ελαιόλαδο, δημιουργήθηκε πρόσφατα στην ορεινή και μαγευτική Ρόδο για να θυμίσει και να γνωρίσει στους νεώτερους τη διαδικασία και το προϊόν που χαρακτηρίζει την ποιότητα της ζωής μας και την αειφορία. Λίγα λόγια για την ιστορία του: Ο ‘’λαδομυλος’’ (ελαιοτριβείο) κατασκευάστηκε μεταξύ 1917-1920 από τον προπάππου Διμέλλη Γεώργιο, μετά την επιστροφή του από την Αμερική. Με την ολοκλήρωση του ‘’λαδόμυλου’’ συνεργάστηκε με τον αδελφό του Διμέλλη Ιορδάνη. Πεθαίνοντας το 1936, πήρε τη θέση του ο παππούς Διμέλλης Απόστολος, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του και στην παραγωγή σαπουνιών. Ο ‘’λαδόμυλος’’ ανακαινίστηκε από τον γυιό του Διμέλλη Γεώργιο το 1968-1970 σε συνεργασία με τον εξάδελφο του Διμέλλη Ευστάθιο. Περνώντας τα χρόνια , πολλά άλλαξαν μέχρι να ωριμάσει η σκέψη στον Διμέλλη Γ. Απόστολο , να μετατρέψει τον ‘’λαδόμυλο’’ σε μουσείο και πιστοποιημένο χώρο αξιολόγησης ελαιολάδου.
Το λάδι, οικογενειακή παράδοση, επιχειρηματική ιδέα και αξιοποίηση, μέσα σε σύγχρονες λειτουργικές και μοντέρνες συσκευασίες ανάλογα με την προέλευση προσφέρεται σε πλήθος επισκέπτες που έρχονται στα Σιάννα για την ομορφιά του τοπίου και τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα. Διανέμονται δε σε πολλά σημεία του νησιού αλλά και στις ξένες αγορές. Το ελαιόλαδο ανάλογα με τον τρόπο εξαγωγής, την ποικιλία σύστασης και τη συσκευασία, χαρακτηρίζεται ως ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΝ, ΓΙΩΡΓΙΟ Ι,ΙΙ. Στον λαδόμυλο βρίσκει κανείς ποικιλίες ελιάς καθώς και μαρμελάδες με σπιτικές συνταγές και μια σειρά από τοπικά προϊόντα. Ειδικές συλλογές και συσκευασίες όπως το BIBLOS, COLLECTION 1,2,3 είναι καλαίσθητα δώρα πολυτελείας με ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας, ο καλύτερος πρεσβευτής του τόπου.
Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σε μια ηλιόλουστη ημέρα σπιτικά παραδοσιακά φαγητά, γεύσεις με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσία ελαιολάδου και μια ξεχωριστή ποικιλία από δημιουργικές γευστικές θαλασσινές συνθέσεις από το Tsimas Delicatessen.
Ο Λαδόμυλος καθιερώθηκε ως ΜΟΥΣΕΙΟ από τις οργανωμένες επισκέψεις των τουριστικών γραφείων αλλά και των μεμονωμένων επισκεπτών που τον ανακαλύπτουν για να γνωρίσουν από κοντά τι σημαίνει ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και για να βρουν τα επιλεγμένα προϊόντα που παράγονται και τυποποιούνται με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην οικογενειακή επιχείρηση.

Pin It on Pinterest

Share This