Τεχνητή γλυκαντική ουσία μπορεί να σκοτώσει τον σκύλο σας – Δείτε τι ισχύει!

Μπορεί οι τσίχλες που μασάμε να μην προορίζονται φυσικά για τους σκύλους μας, αλλά επειδή κάθε ζώο είναι περίεργο και μπορεί να βρει τρόπο να φάει μια τσίχλα, είτε από τον δρόμο, είτε με το να την… κλέψει από το τραπεζάκι στο σπίτι, υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Μια κοινή τσίχλα, μπορεί να μην επηρεάσει καθόλου τον σκύλο σας. Αλλά αν πρόκειται για τσίχλα “χωρίς ζάχαρη”, τότε όχι απλά υπάρχει κίνδυνος, αλλά είναι και θανατηφόρος!

Η τεχνητή γλυκαντική ουσία ξυλιτόλη που χρησιμοποιείται κατά βάση στις τσίχλες “χωρίς ζάχαρη” είναι εκείνη που μπορεί να σκοτώσει τον σκύλο σας. Το ήπαρ του σκύλου αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε αυτή την ουσία με αποτέλεσμα να καταρρέει.

Ο κίνδυνος ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ μέσα από την δυστυχή κατάληξη της Luna, ενός σκύλου που ανήκε στον Sam Caress και τη Jordan Pellett. Στην Luna έγινε ευθανασία πριν από μερικούς μήνες, όταν έφαγε τσίχλα που περιείχε ξυλιτόλη και οι κτηνίατροι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να τη σώσουν.

Η ξυλιτόλη δεν χρησιμοποιείται μόνο στις τσίχλες, αλλά και σε άλλα γλυκά καθώς και σε μασώμενες βιταμίνες. Πολλές φιλοζωικές οργανώσεις έχουν απευθύνει εκκλήσεις στις υγειονομικές αρχές πολλών χωρών, να αναγράφεται ξεκάθαρα η παρουσία της ξυλιτόλης σε όλα τα προϊόντα.

Pin It on Pinterest

Share This