Ένας όμορφος ξύλινος πεζόδρομος, που όμως γεμίζει σκουπίδια… Φωτογραφίες

Ο ξύλινος πεζόδρομος που συνδέει την κολώνα με το τουριστικό λιμάνι, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα έργα που έγιναν στο νησί το τελευταίο διάστημα.  Μοναδική θέα, επιβλητική ομορφιά, αρμονικά συνδεδεμένη με τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης.

Ωστόσο η παραμέληση δεν είναι δύσκολο να επέλθει, καθώς το  κενό που υπάρχει ανάμεσα στον υπερυψωμένο πεζόδρομο και την παραλία  έχει αρχίσει ήδη να γεμίζει  με σκουπίδια . Ο πεζόδρομος εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι που πέρασε και σύντομα η περιοχή θα έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο σκουπιδότοπο αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.  Η ομορφιά θα παραμείνει επιφανειακή με τη δυσοσμία και να σκουπίδια να κυριαρχούν στην καρδιά της πόλης.

Ο χώρος έχει γεμίσει με άδεια μπουκάλια, πλαστικά σκευάσματα, συσκευασίες τροφίμων και πολλά άλλα για τα οποία όλοι οι πολίτες έχουμε ευθύνη. Οι καθαρές παραλίες είναι ευθύνη όλων και εν συνεχεία  των αρμόδιων υπηρεσιών φυσικά.

Ας προστατεύσουμε ένα όμορφο έργο που υλοποιήθηκε στο νησί μας και έδωσε μια επιπρόσθετη νότα ομορφιάς περιμετρικά του λιμανιού.

Οι φωτογραφίες είναι σημερινές.

Pin It on Pinterest