Στον Ξενώνα Συνοδών Ασθενών του Νοσοκομείου Ρόδου θα φιλοξενηθούν οι διασώστες ΕΚΑΒ από την Αθήνα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, είχε σήμερα συνεργασία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλη Παπανικόλα σχετικά με την φιλοξενία του προσωπικού του ΕΚΑΒ, (10 διασώστες), οι  οποίοι θα μετακινηθούν στο νησί μας από την Αθήνα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκεςτων Κέντρων Υγείας Νότιας Ρόδου και Έμπωνας.

Ο κ. Παπανικόλας αποδέχθηκε την πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη να φιλοξενηθούν οι διασώστες στον Ξενώνα Συνοδών Ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, που βρίσκεται πλησίον του νοσοκομείου και κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια.

Άμεσα προσέρχονται στην Ρόδο και  αναλαμβάνουν υπηρεσία πέντε διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. και από τις 12 Μαΐου  ακόμη πέντε άτομα τα οποία θα καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. κατά την θερινή περίοδο.

Ακολούθως ο Αντιπεριφερειάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποδιοικητή της Β’ ΔΥΠΕ κ. Χαράλαμπο Πλάτση, ο οποίος τον διαβεβαίωσε για την άμεση τοποθέτηση νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να είναι δυνατή η κίνηση του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. με βάση την Δημοτική Κοινότητα Έμπωνας  παράλληλα με την διατήρηση του άλλου ασθενοφόρου στην Δημοτική Κοινότητα  Σορωνής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Ρόδου κ. Δημήτρη Ρουσάκη και τον Πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής σε θέματα Υγείας της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου κ. Γ. Χριστοφοράκη για την διευθέτηση του θέματος.

Pin It on Pinterest