Ξεμένει από νερό η Σύμη – Μεγάλο πρόβλημα με τις αφαλατώσεις

Μεγάλο πρόβλημα με το νερό αντιμετωπίζει για ακόμα μια φορά  η Σύμη, με αποτέλεσμα τα αποθέματα νερού να μην επαρκούν για την θερινή περίοδο. Ο λόγος είναι η συντήρηση των αφαλατώσεων καθώς δεν γίνεται όπως πρέπει αφού δεν υπάρχουν ανταλλακτικά αλλά και το κράτος δεν δίνει την αναγκαία επιχορήγηση για την συντήρηση τους.

Το θέμα αυτό έχει έρθει στη δημοσιότητα αρκετές φορές, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Σύμη αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας. Ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις ώστε να δοθούν οι αναγκαίες έκτακτες επιχορηγήσεις για την σωστή λειτουργία των αφαλατώσεων, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Η Σύμη παράγει 2000 κυβικά νερού και η οικονομική ενίσχυση που παίρνει είναι πολύ μικρότερη από άλλα νησιά με μικρότερη παραγωγή. Το κόστος λειτουργίας τους είναι μεγάλο και ο Δήμος Σύμης δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Σε ένα νησί με χιλιάδες επισκέπτες,  τουρίστες και κρουαζιερόπλοια που απέχει λίγα μόνο ναυτικά μίλια από τη Ρόδο είναι αδιανόητο να υπάρχει πρόβλημα νερού. Σαφώς το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τους κατοίκους του νησιού, που ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του rodosreport , για το θέμα ενημερώθηκε και έκανε άμεση παρέμβαση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει λύση  χωρίς δεύτερη σκέψη. Ωστόσο αναμένουμε να δοθεί και πρακτικά λύση σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα των νησιωτών.

Ακούστε ΕΔΩ τι δήλωσε ο Δήμαρχος Σύμης Λ.Παπακαλοδούκας για το πρόβλημα με το νερό

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest