Στράτος Καρίκης: «Έχουμε ξεκάθαρη θέση για το θέμα των αθίγγανων»

Ήταν θέμα χρόνου να ξεφύγει από κάθε έλεγχο η προβληματική κατάσταση στον καταυλισμό των Αθίγγανων στο Καρακόνερο. Οι τελευταίες εξελίξεις θα πρέπει να μας ενεργοποιήσουν όλους για να μη συμβούν τα χειρότερα, πέρα από αυτά που ήδη συμβαίνουν.

Η επίλυση του εν λόγω ζητήματος αποτελεί για την παράταξή μας βασική προτεραιότητα. Στην επίσημη εκδήλωση της παρουσίασης των αρχών και των θέσεων μας, αναφέρθηκε άλλωστε με σαφήνεια και τρόπο ξεκάθαρο, ότι στόχος μας είναι η επίλυση χρόνιων θεμάτων, όπως η χωροθέτηση νέας περιοχής καταυλισμού για τους ΡΟΜΑ, και η κατασκευή των αναγκαίων υποδομών εκτός του αστικού ιστού για να προχωρήσουμε στη συνέχεια (σε διάστημα έξι μηνών) στη μετακίνηση των Αθίγγανων.

Οι θέσεις αυτές δεν πρέπει να αποτελούν δικές μας μόνο δεσμεύσεις, αλλά του συνόλου των φορέων εκείνων που έχουν την ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος. Πρέπει να εκφραστεί επιτέλους η αναγκαία πολιτική βούληση για την οριστική λύση ενός τέτοιου σοβαρού ζητήματος. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε το πρώτο βήμα σε ένα γόνιμο διάλογο.

Στράτος Καρίκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου

Pin It on Pinterest