Κρούσματα κορονοιού στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου – Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού

Χθες το μεσημέρι πληροφορηθήκαμε πως υπάρχουν  κρούσματα COVID στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου. Μάλιστα χθες το απόγευμα στα rapidtest που διεξήχθησαν στο Π.Ι. Γενναδίου, εντοπίστηκαν επιπλέον κρούσματα σε διάφορες τάξεις του σχολείου. 

Γονείς που ζητούσαν να κάνουν δωρεάν rapidtest ενημερώθηκαν από το προσωπικό του ιατρείου πως σύμφωνα με τις άνωθεν οδηγίες (δηλαδή του υπουργείου υγείας), δεν γίνονται δωρεάν rapid test στους γονείς! Οπότε όσοι γονείς θέλουν να κάνουν test, πρέπει να τα πληρώσουν σε φαρμακείο ή ιδιωτικό διαγνωστικό. 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει η μετάδοση του ιού στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία.  

Από την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας ζητάμε: 

  • Την Δευτέρα να  μεταβεί  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα σχολεία και να διενεργήσει τεστ σε όλα τα παιδιά και το προσωπικό των σχολείων του Γενναδίου. 
  • Να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στα δέκα χωρία της Νότιας Ρόδου και να πραγματοποιήσουν δωρεάν τεστ στους κατοίκους. 
  • Να γίνει ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων από την πολιτική προστασία. 
  • Να στελεχωθεί άμεσα το Π.Ι. Γενναδίου με το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και μέσα, ώστε να μπορεί ταυτόχρονα να διενεργεί δωρεάν τεστ σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, να συμμετέχει στον εμβολιασμό, να παρακολουθεί την υγεία των κατοίκων και να αντιμετωπίζει τα επείγοντα. 

Από την δημοτική αρχή ζητάμε: 

  • Να πραγματοποιηθεί απολύμανση του δημοτικού σχολείου και του γυμνασίου-λυκείου μέσα στο Σαββατοκύριακο. 
  • Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό καθαριότητας και στα δύο σχολεία. 

Από τα γεγονότα αναδεικνύονται ακόμα μια φορά, οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας. Τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στα μεγάλα ξενοδοχεία, οι συγχωνεύσεις τμημάτων με στρίμωγμα των μαθητών και άλλες παλινωδίες, μας οδήγησαν σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς καθημερινά. Το δημόσιο σύστημα υγείας στο νησί και στην περιοχή μας την Ν. Ρόδο, εξακολουθεί δυστυχώς να έχει τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού εν μέσω πανδημίας! 

Σήμερα τα πάγια αιτήματα των κατοίκων της Νότιας Ρόδου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Άμεσα πρέπει να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Π.Ι. Γενναδίου. Να λειτουργεί το ιατρείο σε εικοσιτετράωρη βάση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με έδρα το Γεννάδι. Να παρθεί απόφαση για αναβάθμιση του Π.Ι. Γενναδίου σε σύγχρονο κέντρο υγείας , πλήρως εξοπλισμένο.  

Οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι για τα παραπάνω αιτήματα, ώστε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να τα υλοποιήσει. Η προστασία της υγείας μας ως κάτοικοι μιας απομακρυσμένης περιοχής που έχει εγκαταλειφθεί από το κράτος μας αφορά όλους. Για αυτό καλούμε σε μαζική συμμετοχή όλους τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής, στις πρωτοβουλίες που θα πάρει η επιτροπή αγώνα τις επόμενες ημέρες.   

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 13/11/2021 

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest