«ΚΡΗΤΗ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – Παράλληλα Μουσικά Μονοπάτια» -Μια ξεχωριστή εκδήλωση

Μια μοναδική μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στη μουσική και τα τραγούδια του ευρύτερου γεωγραφικού χώρου της νοτιοανατολικής Μεσογείου, Κρήτης, Δωδεκανήσων και Μικράς Ασίας θα πραγματοποιηθεί από το Μουσικό Σχολείο με τη συνεργασία της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου και τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Πειραιά. Με τη γνώση και τη φροντίδα των δασκάλων μουσικής, το μεράκι και τη συνεργασία των πολιτιστικών πυρήνων των Μουσικών Σχολείων θα γίνει παρουσίαση τραγουδιών που συναντώνται στον γεωγραφικό αυτό χώρο σε διάφορες παραλλαγές. Η πρωτότυπη αυτή εκδήλωση αποσκοπεί στο να αναδειχθεί η αλληλεπίδραση που υπάρχει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης.

Τίτλος της εκδήλωσης, που θα γίνει το Σάββατο 6-4-2019 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 20:30 μ.μ. είναι: «ΚΡΗΤΗ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ – Παράλληλα Μουσικά Μονοπάτια».

Σ’ αυτήν, εκτός από τη συμμετοχή των συνόλων των Μουσικών Σχολείων Ρόδου, Πειραιά και της Αδελφότητας Κρητών, θα πάρουν μέρος οι χορευτικές ομάδας «Σταυραετοί» και οι Έφηβοι της Αδελφότητας.

Η εκδήλωση, η οποία θα είναι ελεύθερη για το κοινό,  θα τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου.

Χορηγοί: «Κέντρο Μουσικής» – Φώτης Γιακουμάκης, Τυπογραφείο – Ν. Χατζηκαλημέρης, Βιντεοσκοπήσεις – EVA – Παναγ. Κατσιδώνης, «Ραδιόφωνο Λυχνάρι».