Αναπάντεχο μυστικό αδυνατίσματος: Απλά βγείτε χωρίς παλτό στο κρύο! -Τι λένε ερευνητές

Αν προσπαθείτε να χάσετε κιλά, τότε θα πρέπει αγαπήσετε το κρύο και να μην φοράτε παλτό. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα το να κρυώνετε σας βοηθάει να χάσετε βάρος.

Η νέα μελέτη αποκαλύπτει πως η έκθεση στο κρύο μεταβάλλει δραματικά τη σύνθεση των βακτηρίων του εντέρου οδηγώντας σε καύση λίπους, βελτιώνοντας τον μεταβολισμό της γλυκόζης και μειώνοντας το σωματικό βάρος.

Συγκεκριμένα, η γυμναστική ή ακόμα και η απλή έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες συνδέεται με τη μείωση του λίπους.

Τα παραπάνω ευρήματα μπορούν να προσφέρουν νέες θεραπείες σε υπέρβαρα άτομα, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Ο καθηγητής Μίρκο Τραϊκόφσκι του Πανεπιστημίου της Γενεύης, δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι πως τα συγκεκριμένα μικρόβια του εντέρου στην προσπάθεια τους να προσαρμοστούν στο κρύο, διατηρούν το ενεργειακό ισοζύγιο σταθερό και συμβάλουν στην απώλεια βάρους.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι στη σκέψη ότι μία τέτοια διαδικασία που συμβαίνει στον οργανισμό των ανθρώπων θα μπορούσε να συμβάλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στα πλαίσια της νέας μελέτης, επιστήμονες εξέθεσαν ποντίκια σε χαμηλή θερμοκρασία 6 ° C (43 ° F) για 10 ημέρες.Έτσι ανακάλυψαν πως αυτό προκάλεσε μια σημαντική αλλαγή στη σύνθεση των μικροβίων του εντέρου των ποντικιών αποτρέποντας από το να κερδίσουν βάρος.

Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει,τώρα, να μελετήσει τους μοριακούς μηχανισμούς, μέσω των οποίων τα μικρόβια του εντέρου ανιχνεύουν μεταβολές στο περιβάλλον, όπως το κρύο,το οποίο επηρεάζει την ενέργεια που ένα άτομο καταναλώνει.

Pin It on Pinterest