Κριμαία: Σε εορταστικό κλίμα μαζική η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες για το δημοψήφισμα

Πανηγυρικό κλίμα και ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των κατοίκων της Κριμαίας οι οποίοι περίμεναν το δημοψήφισμα εδώ και δεκαετίες προκειμένου να ενωθούν με τη Ρωσία!

“Περιμέναμε αυτήν τη στιγμή εδώ και χρόνια”, είπε ένας 70χρονος, ο Ιβάν Κονσταντίνοβιτς, κάνοντας το σήμα της νίκης. “Όλοι θα ψηφίσουν υπερ της Ρωσίας”, διαβεβαίωσε.

“Όλα θα είναι πιο εύκολα. Είμαι υπέρ της Ρωσίας” είπε η μια 77χρονη γυναίκα, η Ραΐσα.

Οι κάλπες στη Κριμαία “άνοιξαν” στις 8 το πρωί και περίπου σε 12 ώρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις των πρώτων αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, τα πρώτα προκαταρκτικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία θα γίνουν γνωστά “λίγο μετά” το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Μιχαΐλο Μαλίτσεφ, πρόεδρος της επιτροπής που διοργανώνει το δημοψήφισμα.

Περίπου 10.000 μέλη του τοπικού στρατού που σχηματίστηκε πρόσφατα, καθώς και πλέον των 5.000 αστυνομικών εγγυώνται την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, καθώς και 135 διεθνείς παρατηρητές από 23 χώρες, όπως οι Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία και Πολωνία, μαζί με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλη ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων, διεθνώς αναγνωρισμένους νομικούς, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και 1.240 τοπικούς παρατηρητές, παρακολουθούν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας παρακολουθούν επίσης 623 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, που αντιπροσωπεύουν 169 διεθνή Μέσα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι παρά τον κακό και βροχερό καιρό που επικρατεί σήμερα στην Κριμαία, οι κάτοικοι προσέρχονται μαζικά στις κάλπες.

Ανταπόκριση Μαρία Γιαχνάκη/ BriefingNews.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Σοφικίτη/ BriefingNews.gr

 Οι κάτοικοι της Συμφερούπολης προσεύχονται πριν το δημοψήφισμα

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest