Προωθούνται άμεσα λύσεις στα προβλήματα των κρεοπωλών

Με τον Σύλλογο Κρεοπωλών Ρόδου συναντήθηκε την Δευτέρα ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της ΠΝΑΙ για τον πρωτογενή τομέα κ. Γιάννης Πουλής, ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Ηλίας Οικονομίδης καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εμπορίου της ΠΝΑΙ κ. Χρήστος Καραϊσαρίδης. Εκ μέρους του Συλλόγου Κρεοπωλών συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Θανάσης Χατζηνικήτας και το μέλος κ. Νικήτας Καλούδης.

Ο Σύλλογος έθεσε στον αντιπεριφερειάρχη όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Ειδικότερα, έθεσαν το ζήτημα της λειτουργίας των σφαγείων τόσο στο Τσαΐρι όσο και στον Έμπωνα, του παραεμπορίου που κατά την άποψή τους μαστίζει τον κλάδο, ενώ ζήτησαν επιμόνως την ενίσχυση της στελέχωσης των αρμοδίων υπηρεσιών της ΠΝΑΙ, για την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Συλλόγου για αναβάθμιση των σφαγείων στον Τσαΐρι και στον Έμπωνα και δεσμεύτηκε ότι η σχετική δαπάνη θα προβλεφθεί άμεσα στον προϋπολογισμό, καθώς αποτελεί μια εκ των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στη συνάντηση τέθηκε ακόμη το ζήτημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της εξεύρεσης τρόπου διάθεσης μέσω αυτού, προϊόντων του σφαγείου, θέμα που επίσης θα εξετασθεί κατά προτεραιότητα.

Όσον αφορά τους ελέγχους στην αγορά, η κ. Ζαννετίδης είπε ότι όχι μόνο θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, αλλά θα εντατικοποιηθούν, με τη συνεργασία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Εμπορίου.

Αποφασίστηκε να γίνει σύντομα και νέα συνάντηση με τον Σύλλογο Κρεοπωλών, στην οποία θα συμμετάσχει και ο κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, πρόεδρος της “Φυτώριο ΑΕ” (όπου υπάγεται το σφαγείο της Ρόδου) καθώς και τα μέλη του νέου ΔΣ, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών για την αναβάθμισης της λειτουργίας του σφαγείου.

Pin It on Pinterest