Δύο ερωτήσεις κατέθεσε στον Παντελή Καψή ο Δημήτρης Κρεμαστινός για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Δύο ερωτήσεις κατέθεσε σήμερα στον Υφυπουργό αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση κ. Παντελή Καψή,  ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Με τη μία επαναφέρει το θέμα την διατήρησης των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα των σταθμών αυτών για τις τοπικές κοινωνίες (τοπικά νέα, οικονομία, τουρισμός) αλλά και την εθνική σημασία των σταθμών των παραμεθόριων περιοχών.  Ιδιαιτέρως τονίζει και ρωτά τον Υφυπουργό τι θα κάνει για τον σταθμό της Ρόδου ο οποίος ενημερώνει καθημερινά πλην της Δωδεκανήσου και τους γειτονικούς πληθυσμούς Τουρκίας και Κύπρου για θέματα τεράστιας οικονομικής σημασίας όπως είναι ο τουρισμός και φυσικά και εθνικής σημασίας. Ειδικότερα ζητά από τον Υφυπουργό να διατηρήσει το υφιστάμενο καθεστώς των εργαζομένων στον σταθμό της Ρόδου που έχει αποδείξει διαχρονικά ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και επιτυχημένο.

Η δεύτερη ερώτηση αφορά τη στελέχωση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, βάσει του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη στην προκήρυξη του οποίου, όπως επισημαίνει ο κ. Κρεμαστινός, δεν αναφέρεται ως προϋπόθεση πρόσληψης η συνάφεια προϋπηρεσίας και πτυχίου σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα εθνικής εμβέλειας.  Αυτό, υποστηρίζει ο βουλευτής, μπορεί να αφήσει εκτός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης ανθρώπους καθ’ όλα ικανούς και κατάλληλους για τις προκηρυσσόμενες θέσεις και αντ’ αυτών να προσληφθούν άτομα λιγότερο ικανά.

Pin It on Pinterest