Κουπόνια ψηφιακής μέριμνας και για τους Συλλόγους Γονέων για να εφοδιαστούν τα σχολεία με υπολογιστές

Μια σημαντική πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προκειμένου να ενισχυθούν τα εργαστήρια πληροφορικής Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σύγχρονο εξοπλισμό.

Ο κ. Κόνσολας πρότεινε την επέκταση του προγράμματος με τα κουπόνια ψηφιακής μέριμνας, προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και με τη δέσμευση ότι η χρήση τους θα γίνει για την αγορά υπολογιστών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού που θα διατεθεί στα σχολεία.

Παράλληλα, προτείνει την απαλλαγή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από το ΦΠΑ για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως ισχύει και για τις επιχειρήσεις.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι ο εξοπλισμός που διαθέτουν πολλά εργαστήρια πληροφορικής στα σχολεία μας είναι παλαιάς τεχνολογίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είναι ανενεργός λόγω παλαιότητας ή βλαβών.

Με δεδομένες τις περιορισμένες δυνατότητες που έχουν οι δήμοι και οι σχολικές επιτροπές για να χρηματοδοτήσουν ένα τέτοιο εγχείρημα, το βάρος πέφτει στους κατά τόπους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που προσπαθούν να βρουν τους πόρους για να ενισχύσουν τις υποδομές των σχολείων σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο Μάνος Κόνσολας εκτιμά ότι η πρόταση για τη διανομή κουπονιών ψηφιακής μέριμνας στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, λειτουργεί προς τη θετική κατεύθυνση και δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σύγχρονο εξοπλισμό.

Pin It on Pinterest

Share This