Κουντουρά: Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τα εκατομμύρια των τουριστών

Την αισιοδοξία της για την εξέλιξη της εφετινής τουριστικής χρονιάς εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, από το βήμα της εκδήλωσης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών. Όπως είπε, η χώρα είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί τα εκατομμύρια των τουριστών και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια να πληγεί η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στόχος τη χώρας, επανέλαβε η υπουργός, είναι η αναρρίχησή της στους πέντε πιο δημοφιλούς προορισμούς για επίσκεψη αλλά και για επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο.

Ειδικά στο σκέλος των επενδύσεων, τόνισε ότι πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του κλάδου, έχουν οδηγήσει στο ξεμπλοκάρισμα επενδύσεων ύψους 5 δις ευρώ.

Περιγράφοντας σε αδρές γραμμές τη στρατηγική του υπουργείου, ανάφερε, ότι και φέτος παραμένει υψηλή προτεραιότητα η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ήδη, όπως είπε, η χρονιά εκκίνησε ένα μήνα νωρίτερα και αναμένεται η αυλαία να πέσει και ένα μήνα αργότερα σε σχέση πάντα με πέρυσι.

Μεταξύ άλλων, έμφαση δίνεται στον εκσυγχρονισμό των υποδομών, με το υπουργείο να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο άνοιγμα νέων αγορών.

Πηγή : newsbeast.gr