Περιοδεία Λαϊκής Συσπείρωσης στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 από κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στους χώρους του Νοσοκομείου Ρόδου. Επικεφαλής ήταν ο Λουκάς Κωτσαδάμ μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

Όπως ανέφερε ο Λουκάς Κωτσαδάμ, οι εργαζόμενοι και στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, από την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Οι αντιλαϊκές εξελίξεις στο χώρο της Υγείας δεν καθορίστηκαν με κριτήριο την ανάγκη του λαού για να έχει υπηρεσίες υγείας, αλλά με μοναδικό κριτήριο την ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα, μετατρέποντας την υγεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Η πολιτική αυτή δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, δεν οφείλεται σε χρέη και μνημόνια. Εφαρμόζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με μια σειρά μέτρων που προωθούνται για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζοντας και τα τελευταία ψήγματα δωρεάν παροχών στην υγεία και την πρόνοια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Ρόδο από τους 49 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν μόνο 15 με το νέο φορέα. Αντίστοιχα στο νοσοκομείο της Ρόδου οι κενές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού είναι πάνω από το 50% (υπάρχουν 200 νοσηλευτές και οι κενές θέσεις είναι 230), με αποτέλεσμα το προσωπικό να δουλεύει σε εξαντλητικούς ρυθμούς, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες ν’ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών. Μάλιστα τα ρεπό που δεν έχει πάρει ακόμα το νοσηλευτικό προσωπικό ανέρχονται σε 5.500 ημέρες!

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, καταγγέλλει αυτήν την εγκληματική πολιτική στην Υγεία. Είναι η ίδια που οδήγησε το Νοσοκομείο της Ρόδου να έχει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε υγειονομικό υλικό. Είναι η ίδια πολιτική που εξουθενώνει τους εργαζόμενους, υποβαθμίζει τις υπηρεσίες στους ασθενείς.

Το κάλεσμα ενίσχυσης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, παρά τις όποιες διαφωνίες έχουν οι εργαζόμενοι είναι βήμα για να γίνει πιο δυνατός ο λαός, να δυναμώσει η συμμαχία υγειονομικών με τους ασθενείς μας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας με αναπτυγμένες όλες τις δομές του, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας όπως υπαγορεύεται από την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Pin It on Pinterest